Utställning: Rymdnomader

Slutdatum 11 mars 2013
Evenemanget har slutat.
Var Nacka konsthall, plan 1
Målgrupp Unga, unga vuxna och vuxna
Beskrivning

Konsthallens utställningar är gratis och pågår t o m 10 mars.
Öppettider:

  • mån-fre 10-19,
  • lör 11-17
  • sön 12-17

Kontakta konstintendenten Nanna Leth för privata visningar.
Tel 08-718 82 90

En utställning av Karin Lundgren Tallinger

I utställningen Rymdnomader hamnar vi mitt i en arkeologisk utgrävning med lämningar som vittnar om någon varelses aktivitet. Vilka är det som lämnat spår, och varför? Var kommer de från?

Det hela utspelar sig i en fiktiv rymdvärld. Ingen högteknologisk galax utan en med hantverksinriktning som tycker att tyget är en fantastisk uppfinning.

Karin Lundgren-Tallinger gör tyg till science fiction. Ingen undkommer tyg. Vi har det på oss. Varje dag. Hela tiden. Vi sitter på det, vi ligger på det. Hur kan vi betrakta en så självklar del av vår verklighet? Lekfullt låter hon fantasin lyfta ut tyget från de former vi är vana att se det, ut bland miljarder planeter och ofattbara avstånd.

Lundgren-Tallinger är utbildad på konsthögskolor i Stockholm, Köpenhamn och Bergen.  Hennes verk är ofta materialhybrider där måleri, teckning och objekt möts i oväntade kombinationer.

Det textila materialets uttrycksmöjligheter har under åren alltmer kommit att ta en framträdande plats i hennes arbete.

Utställning är baserad på tyg. Tyg som objekt, installationer, teckningar och målningar.

Välkommen!

 

« tillbaka

Nacka konsthall

Om

Nacka konsthall tillhör Nacka kulturcentrum och har sedan 2002 varit stationerad i Dieselverkstaden. Nacka konsthall har en viktig funktion att genom ständig aktualitet agera som en länk mellan besökarna, omvärlden och att sätta det nära i sitt stora sammanhang.

 

 

Karin Lundgren-Tallinger

Till konstnärens hemsida