Utställning – Havande – Passa på, sista veckan!

Startdatum 19 februari 2022
Slutdatum 14 april 2022
Evenemanget har slutat.
Var Nacka konsthall
Målgrupp Alla är välkomna, fri entré!
Beskrivning

Sista dag för Havande är söndag 17 april

Nacka konsthall
19 februari – 14 april 2022
Vernissage klockan 13-17 lördag 19 februari

En utställning om vår kropp och vårt sinne kring skapandet av liv. En förundran över att hysa, bära, nära och bliva, som vi gemensamt delar.

Konstnärer har bjudits in att visa nya eller existerande verk som undersöker kropp, sinne och havande utifrån skilda perspektiv och tekniker. Gemensamt skildras de medvetna och omedvetna upplevelser som vi alla bär med oss i förhållande till vårt ursprung och den fysiska världen runt oss.

Bild från en tidigare performance med Gustaf Broms.

På öppningsdagen kommer en av de deltagande konstnärerna, Gustaf Broms, framföra en performance klockan 14. Konsthallen slår upp dörrarna klockan 13 och stänger för dagen klockan 17.

Utställningscurator är Kristina Junzell

Medverkande konstnärer
Joanna Lombard
Född i Algeriet 1972, uppvuxen och verksam i Stockholm, Sverige. I min praktik jobbar jag med film, foto, installation, ljud och text. Jag arbetar ofta med iscensättningar av situationer med autentisk bakgrund som behandlar frågor kring identitet, ursprung och utanförskap. Ett slags observationer, reflektioner över förlopp som kommer av personliga erfarenheter. 

Therese Enström

Signe Johannessen

Gustaf Broms

Nikolina Ställborn

Sara Västerlund
Med hjälp av metaforer och symbolik bygger jag upp mina skulpturer och genom dem undersöker jag mitt inre, de rädslor och den trygghet som därinne alltid går hand i hand. Mina verk växer fram i spänningen mellan tidigare trauman och min nyfikenhet på livet.

 

Bild höger: Deposition for recovery av Signe Johannessen


Bild: Tidjord. Therese Enström

« tillbaka
Utställning – Havande – Passa på, sista veckan!

Samtal med Kristina Junzell, utställningscurator för Havande

“Jag blev inbjuden av Nanna Leth, Intendent på Nacka konsthall, Dieselverkstaden att göra en utställning i Nacka konsthall. Hon hade en idé och ett tema som jag attraherades av. Vi diskuterade temat fram och tillbaka. 
Jag inledde samtal med konstnärer och tillslut så landade temat vid detta: Havande. 
Det handlar om en form av hyllning till hur fantastiskt kroppen fungerar, till hur fantastiskt vi som människor fungerar och hur det förenar oss. 
Efter research och sökande fann jag dessa konstnärer. 
Jag har tidigare arbetat med tre av dem. 
Jag är mycket glad för den fina samling konstnärer som ingår i utställningen.
 
De delar en gemensam ton och i denna utställning en gemensam riktning, i övrigt är de helt unika, med särskilda konstnärskap och arbetar med egna tekniker, teman och ur egna drivkrafter.  
Konstnärerna har givit förslag och vi har i samtal kommit överens om vad de ska visa, några visar redan befintliga verk och några har gjort nya för denna utställning. 
 
Titeln Havande handlar ju om något som vi har, kanske utan att ge det nämnvärd uppmärksamhet. Som alltid finns där. 
Den handlar även om Havande och havandeskap som i skapande av ett nytt liv. 
 
En fascination både över den fysiska kroppen, den mer eteriska. 
 
Jag ser fram emot att sätta samman denna utställning med dessa verk och hoppas att besökare både kan förundras, fråga sig och inspireras. 
Jag är glad för ett fint samarbete med Nacka konsthall. 

Konstnärerna som ingår i utställningen är: 
Signe Johannessen, Sara Västerlund, Therese Enström, Nikolina Ställborn, Gustaf Broms, Joanna Lombard som tillsammans visar installationer, objekt, måleri och broderi. På öppningsdagen kommer Gustaf Broms göra ett perfomance.”