Tycker du om att skriva?

Var Biblioteket

Är du en bokslukare, twitterpoet eller dagbokskrivare i det dolda? Är du mellan 15-18 år? Då ska du fortsätta att läsa den här texten.

Hej, hallå!

Du är nu officiellt inbjuden att delta i Dieselverkstadens skrivarcirkel i vår. Det är en skrivarcirkel lika mycket som en klubb och lika mycket en klubb som en gemenskap, tankeverkstad och lyrikmaskin.

Vi kommer att träffas vid tio tillfällen under våren 2013, med start 4 februari kl 18-20. Vi kommer att vara nyfikna och förväntansfulla, osäkra och modiga. Vi kommer att äga världen och förlora den på samma gång. Varje tillfälle kommer ha ett särskilt tema som utgångspunkt, såsom: Novellen, Vampyrprosa, Samtidspoesi och Samhällskritik. Du kan självklart vara med och påverka dessa teman.

Skrivande och läsande betraktas ofta som ensamma aktiviteter. Något man bara kan göra när man är själv, under sänglampans sken eller i hemliga kollegieblock på tunnelbanan. Så behöver det inte vara. Tvärtom är litteraturen något som bör delas och kommuniceras. Att visa sina texter för andra, att läsa och samtala om andras texter, är den bästa vägen in i litteraturen. Flera ögon ger en skarpare syn. Tillsammans kan vi utmana och inspirera varandra.

Jag som leder kursen heter Maja Andreasson. Jag är 24 år och läser på Biskops Arnös Författarskola. Jag ser mycket fram emot att träffa dig.

Anmäl ditt intresse till mig på maja.andreasson@gmail.com eller till Dieselverkstadens bibliotek: elisabeth.simonsen@nacka.se. Sista anmälningsdag är 1 februari.

« tillbaka
Tycker du om att skriva?