The Children Music Conference 2013

Var Dieselverkstaden, NAV. Plan 3
Målgrupp Professionella och privatpersoner som arbetar med barnpedagogik i vardagen
Tema: Innovative Methods on Children Music Learning
Språk: Engelska

Lärande för barn med musik och ljud som redskap har kommit i fokus i ett flertal projekt och studier under de senaste åren. Många avhandlingar idag behandlar ämnen som om hur musik förbättrar ungas förmåga till lärande, förbättrar gruppkänslan, förbättrar ungas sociala kompetens, lär vår hjärna att nyttja större delar av sin kapacitet etc. Under denna halvdagskonferens tar vi del av hur två av Europas mest spännande barnmusikorganisationer arbetar.

 

PROGRAM

13:30 Inskrivning

13:45 Föredrag: Musik och rörelse – ett språk att uttrycka och kommunicera

Talare: Vincenzo Stera, docent

På Casa della Musica i Trieste, Italien är musik inte ”bara” en självklarhet från födseln. I det musikaliska centret påbörjas kontakten med musik innan födseln – när barnet fortfarande ligger i sin mammas mage. Barnverksamheten är utvecklad och drivs av docent Vincenzo Stera, som i denna föreläsning ger en inblick hur han och sina medarbetare arbetar med ljud och musik som redskap under barnens uppväxt. Docent Stera arbetar sedan många år tillbaka som konsult över hela Italien, där flera skolor och förskolor arbetar med hans metoder.

Ca 14:45 Föredrag: Sound Playground – i alla barn finns en kompositör

Talare: Anouk Diepenbrouk, head of the education department of Bimhuis & Muziekgebouw aan ’t IJ

I Amsterdam och närmare bestämt på Musiekgebouw drivs Muziekklangspieltoun (Music Playground). Verksamheten leds av Anouk Diepenbrouk och har sedan start fått ryckte om sig som en av de mest innovativa ljudprojekten i Europa och flera länder har tagit efter deras verksamhet. Music Playground är en uppsättning högteknologiska ljudinstallationer, som utvecklats av musikpedgoger och konstnärer. Alla installationer gör det möjligt att i grupp komponera musik, utan några som helst förkunskaper – och i en framtid kanske även över gränserna i realtid.

Ca 15:30 Paneldiskussion: Gränslös kvalité

Deltagare: Anouk Diepenbrouk, Gabriele Centis, Patrik Lindgren

Idag stannar gärna kunskap och erfarenheter hos arrangören eller forskaren. Vi släpper samtalet fritt för att reda ut hur vi ska bli bättre på att nyttja befintlig kunskap, ta del av innovativ arrangemang, nyskapande erfarenheter snabbt och hur vi ska skapa givande samarbeten för att upprätthålla en bra kvalité.

 

Hjärtligt välkommen!

boka plats « tillbaka
The Children Music Conference 2013

ANMÄLAN

Deltagaravgiften är 100:-/deltagare.

Observera att antalet deltagare är begränsat och att turordningen först-till-kvarn gäller – så anmäl er snabbt för att försäkra er om en plats.

Arrangör: Musik i Dieselverkstaden

The Children Music Conference 2013 arrangeras av musikarrrangörs- föreningen Musik i Dieselverkstaden, med stöd av Nacka kommun och NAV.  Arrangemanget är en del av Barnmusikfestivalen.