Släktforskning med föredrag: Karin Månsdotter

Var Biblioteket
Längd: 1 timme och 30 minuter

David Lindén berättar om Karin Månsdotters närmast otroliga klassresa och liv – ett fascinerande kvinnoöde som påminner om Game of Thrones fast på riktigt.

David Lindén är historiker, forskare och journalist. Med hjälp av hittills okänt källmaterial och uppdaterad forskning tecknar han i biografin Karin Månsdotter. Drottningens revansch (nominerad till Årets bok om svensk historia 2019 ) ett porträtt av en av de mest fascinerande kvinnorna i svensk historia. Hon är bonddottern som i hemlighet gifte sig med Erik XIV och under ett par sommarmånader 1568 var Sveriges drottning.

Fram träder bilden av en intelligent, taktisk och stundom hänsynslös politisk spelare som lyckades överleva alla sina fiender. Men också en mor som stred för sina barn och slutligen fick respekt från många av sina motståndare.

Obs! att föredraget äger rum kl 19.00 och före och efter föredraget, kl.18.00 – 21.00, svarar kunniga släktforskare från StorStockholms Genealogiska Förening på frågor om släktforskning.

Arrangörer: Dieselverkstadens bibliotek i samarbete med StorStockholms Genealogiska Förening och Bokförlaget Langenskiöld.

Bokbord och signering.

Fri entré men säkra gärna plats på evenemang@dvbib.se

Mycket välkomna.

« tillbaka
Släktforskning med föredrag: Karin Månsdotter