Skriv utifrån ditt psyke!

Var Biblioteket

Välkomna till en temakväll om (ungt) skrivande och psykisk hälsa!

Scen Totalnormal presenterar ett samtal med flera inspirerande författare som skrivit utifrån sina erfarenheter av psykisk ohälsa. Emelie Loxi som debuterade 2015 med ungdomsromanen En dröm från att döMartina Lowden, författare till lovordade dagboksromanen Allt 2006 och Christian Dahlström, som skrivit Panikångest och depression 2014 och driver podcasten Sinnessjukt. Även poeten Sophie Zettermark gästar, om skrivande som räddning och aktion.

Dessutom representanter från litteraturtidskriften Ponton och Dynamo – Möjligheternas förlag som som bjuder på smakprov ur sin nya antologi som släpps i dagarna.

Efter samtalet finns tid för frågor och diskussion samt möjligheten att spana in gästernas spännande litteratur! Hela kvällen kommer att spelas in och läggas ut som en podd på Radio Totalnormals hemsida.

Onsdag 20 april kl 19 i biblioteket. Fri entré!

Facebook-event finns här!

Arr: Dieselverkstadens bibliotek i samarbete med Scen Totalnormal

totalnormal_nylogga

« tillbaka
Skriv utifrån ditt psyke!

Radio Totalnormal

Var fjärde svensk drabbas någon gång under livet av psykisk ohälsa men få vågar prata om det. Det är något som Radio Totalnormal vill förändra. Radio Totalnormal vill ge människor med erfarenhet av psykisk ohälsa en röst i  samhället. Personliga texter, intervjuer, dikter, reportage, musik och diskussioner.  Målet är att nyansera bilden av psykisk ohälsa och att öka förståelsen i samhället. 

Förutom blogg och närradio har Radio Totalnormal också släppt en textsamling och en dokumentärfilm på dvd, som du kan låna på biblioteket.

Mer info på Radio Totalnormals hemsida.

Scen Totalnormal

Scen Totalnormal är en mobil livescen för unga med erfarenhet av psykisk ohälsa och utanförskap. Premiären var på Fontänhuset Sköndal i februari, en scenföreställning live inför publik, och detta blir den andra scenföreställningen och ett av fyra evenemang under våren 2016. Scen Totalnormal är ett nystartat systerprojekt till Radio Totalnormal, och drivs av mediehuset Fanzingo med stöd av Arvsfonden.