Urpremiär Richard II och framtiden – Långsjo: teater

Var Stora scen
Längd: ca 2 tim

Varmt välkomna till urpremiär för Richard II och framtiden med Långsjö teater. Den nyskrivna föreställningen av Ulf Peter Hallberg är regisserad av Maria Magdolna Beky Winnerstam.

Följ med på en personlig, humoristisk och egendomlig resa genom tid och rum, som innefattar renässansens mörker, murens fall 1989, Östra Europas nuvarande politiska dilemma och den härjande coronaepidemin, som på så sätt speglar vår samtid.

Om föreställningen:

En liten teater i London, stängd. Året är 1593. Utanför sprider sig pesten som en löpeld, en tredjedel av befolkningen ligger för döden. En oväntad besökare från framtiden dyker upp, en budbärare.

William Shakespeare gestaltas av två skådespelare i den trupp han tillhör; Burby och Kempe. I den nedstängda teatern går de igenom texten till det som ska bli tragedin Richard II. Isoleringen bryts när Esther, en ung kvinna från Ungern på resa genom tiden stormar in. Hennes tankar och frågor väller över scenen. Hon berättar om stjärnklara nätter i Indien, Marlowes mord, Orbans Ungern, Pink Floyd och Tinder. Vilket budskap bär hon med sig från framtiden?

Richard II och framtiden är en ärlig diskussion på blankvers om hopp, förfall och om konstens betydelse i ljuset av ett systemskifte.

“Därute dör var tredje människa; vid Themsens strand, Londons gränder: lik. Och vi två sparkar ut henne i natten? Hon vill bara veta lite mer. Hur ska hon klara sig? Jag bara frågar” (Kempe ur Richard II och framtiden)

Team:

Manus: Ulf Peter Hallberg
Regi: Maria Magdolna Beky Winnerstam
På scen: Dag Andersson, David Carmel, Maria Magdolna Beky Winnerstam
Kostym: Johanna Törnqvist
Affisch: Johanna Törnqvist/Tomas Björkdal
Scenografi: Julia Adzuki, Patrick Dallard
Mask: Julia Adzuli
Ljus och Projektioner: David Winnerstam
Ljuddesign: Tomas Björkdal
Regiassistent: Evelina Boström
Produktion: Långsjo: Teater
Förlag: Colombine Teaterförlag
I samarbete med Studiefrämjandet och med finasiellt stöd av Kulturrådet

Anpassning till rådande omständigheter:
Med anledning av Covid-19, för att hålla ett hälsosäkert arrangemang, har vi begränsat publikmängden till 50 personer/föreställning. Detta bidrar till ett ökat avstånd mellan publiken i salongen samt en mindre mängd människor i rörelse i lokalen. Vi förutsätter att alla som kommer som publik på våra föreställningar är fullt friska. Har du sjukdomssymptom så är du välkommen att höra av dig så kommer vi vara mycket förstående och liberala med återbetalning av beställda biljetter.

 

 

Köp biljett här
« tillbaka
Urpremiär Richard II och framtiden – Långsjo: teater