Par i narrar – En utforskande komedi av och med Gunilla Röör och Per Sandberg.

Var Stora scen
Målgrupp Vuxna och unga vuxna
Längd: 70 min

BOKA DIN BILJETT HÄR

Unikt tillfälle att se gästspel från Kulturhuset Stadsteatern:

Pjäsen, som på ett skruvat och roligt vis, vill undersöka både klassiska och moderna narrars makt och relation till makt, innanförskap och utanförskap, är skriven och framförs av det äkta paret Gunilla Röör och Per Sandberg.

– Det har varit en fantastisk, om än krävande, konstnärlig process, där vi verkligen brottats (bokstavligen) för att våga ge oss hän, kasta oss ut i det okända, med en starkt lustfylld idé och kärleksförklaring till narrens innersta och ytliga väsen, säger Gunilla Röör.

– Vi har båda känt ett starkt släktskap till narren, men känner också att denna figur är något bortglömd på dagens teaterscener. Men narren finns! Makthavare, politiker, ståuppkomiker, chefer – vi känner nog alla en narr, också idag, på gott och ont…, säger Per Sandberg.

Vad är en narr? Vem var kungens narr förr i tiden? Har kungen en narr nu, 2019? Eller vem är narr? Och vem var hen? En stackars krympling med bjällror i mössan? Eller en sanningssägare och gycklare som förstår att utnyttja sin makt?

Välkommen till en lek och demaskering av Narren – allt från hovnarren i historien till de två arbetslösa åldrande narrarna som behöver varandra. Som både roar och oroar.

Skådespelarna Gunilla Röör och Per Sandberg har båda en rik teaterkarriär att se tillbaka på, men hade båda längtat efter ett gemensamt projekt bortom den traditionella teateruppsättningen. Utgångsläget är en lust till det burleska och överdrivna som både innehåller stor komik men också sorg. Till sin hjälp har de texter av William Shakespeare, Lars Forsell och Staffan Westerberg.

Den nyskrivna, utforskande komedin Par i narrar hade urpremiär på Teater Giljotin den 18 oktober och gästar Kulturhuset Dieselverkstadens stora scen den 5 december.

När: 5 december 19:00
Var: Dieselverkstadens stora scen
Speltid: 1 h 10 min, ingen paus
Biljettpris: 150 kr ordinarie pris, 100 kr för studenter och pensionärer.

 

Boka biljett « tillbaka
Par i narrar – En utforskande komedi av och med Gunilla Röör och Per Sandberg.

Pressröster om Par i narrar

»Snälla narrar i en stygg tid« Expressen

»Charmiga narrar berikar livet med skratt« SvD

»Kärleksfullt, tröstande narrspel för alla dödliga« DN 

»Hommage till livet, konsten, skrattet och gemenskapen« DN

»Uttrycken är exakta och självklara, paret fungerar som sufflörer åt varandra vid behov. Det är en vacker bild av ett äktenskap från vilket erfarenheter, känslor och uttryck hamnat på scenen. Det är yvigt, finstämt och ibland kan åskådaren inte låta bli att bli rörd av detta samspel mellan två pajasar, som på en gång trivsamt obehagligt och lekfullt precist speglar oss som tittar på, medan vi kan njuta av att någon annan bär narrkåpan åt oss. En stund.« SvD

Medverkande och produktion

MEDVERKANDE PÅ SCENEN
Medverkande: Gunilla Röör och Per Sandberg

PRODUKTION
Av och regi: Gunilla Röör och Per Sandberg
Scenografi: Robert Karlsson
Kostym: Gudrun Rösnes
Ljus: Anders "Shorty" Larsson
Mask och dockdesign: Susanne von Platen
Komposition: Rikard Borggård
Narröga: Anna-Lo Fjellström
FotografBengt Wanselius och Matilda Rahm