Nos Honks + Duo Veillon/Le Bigot

Var Stora scen, Dieselverkstaden
Målgrupp Musikälskande
Längd: 100 minuter

Jonas Knutsson är tillbaka i Dieselverkstaden med ännu ett fantastiskt gästspel. Denna gång tar han med sig några av frankrikes mest framstående folkmusiker och erbjuder publiken en unik dubbelkonsert som tar oss genom polskeklingande granskog, whiskeydoftande öar i väster, rökiga jazzklubbar, skånska rapsfält och ett saltbestänkt Bretagne. Låt oss hoppas på ännu en magisk kväll likt den senaste i folkmusiktoner arrangerad av MiD med Lena Willemark och KMH Folk.

Nos Honks (SE)

Jonas Knutsson (saxofoner), Anna Roussel (traversföjt) och Markus Tullberg (traversföjt) bildar Nos Honks. Det senaste året har de gåt på upptäcktsfärd i varandras musikaliska bakgrunder och helt förutsättningslöst har de skapat en klangvärld som både knyter an till traditionell musik från Sverige, Bretagne och Irland men också sträcker sig långt bortom både ramar och genregränser. Centralt för Nos Honks är balansgången mellan genomtänkta bearbetningar och ett spontant, improvisatoriskt förhållningssätt. Musiken låter aldrig likadant från ett tillfälle till ett annat och när musikerna släpper blåsinstrumenten lösa uppstår både en smekande sommarbris och en rasande tornado!

Duo Veillon/Le Bigot (FR)

Jean-Michel Veillon (flöjter) och Gilles Le Bigot (gitarr) tillhör den absoluta eliten bland Frankrikes folkmusiker. De har specialiserat sig på musiken från sin hemtrakt – Bretagne, den keltiska delen i västra Frankrike vars rika folkmusik är fylld av vindlande danslåtar och fängslande melodier. Veillon har utvecklat och placerat det bretonska flöjtspelet på den musikaliska världskartan och Le Bigot är en av de främsta gitarristerna på den franska folkmusikscenen med bland annat två soloskivor i bagaget. Veillon och Le Bigot har spelat tillsammans sedan de bildade det brytande bandet Kornog tidigt 80-tal.

LYSSNA

Länk: Nos Honks (SE) bjuder in Duo Veillon/Le Bigot (FR)

Biljetter 160 kr ord,  90 kr studenter/pensionärer (inkl serviceavgift) kommer snarast kunna bokas via ticnet.se

 

boka plats « tillbaka
Nos Honks + Duo Veillon/Le Bigot

Musik i Dieselverkstaden

Musikarrangörsföreningen MiD finns för att skapa ett brett förankrat och stabilt utbud av högkvalitativ professionell musik i länet Stockholm i allmänhet och Nacka kommun i synnerhet. MiD har tidigare arrangerat konserter med Koramästaren Alagi M’Bye, den belgiska singer/songwritern Mathilde Renault, Kungliga konsthögskolan, KMH Folk, Lena Willemark, Barnmusikfestivalen, Georg Riedel, Jojje Wadenius och många fler. Arrangemangen är kända för att aldrig vika för det konstnärliga – konserter av högsta kvalité med toppmusiker.