Kulturhistoriska vandringar

Målgrupp Alla är välkomna!

Vandringar med guide i Nacka
Under hösten kommer Kulturhuset Dieselverkstaden att erbjuda kulturhistoriska vandringar med guide i Nacka. Det är gratis att gå vandringarna men det är ett begränsat antal platser så man måste anmäla sig innan. Max antal platser är 25 personer, föranmälan krävs. Vid frågor eller anmälan kontakta Jenny Frisell, jenny.frisell@nacka.se.

Kulturhistorisk vandring utefter Nacka ström
Har du funderat över varför Nacka kommun använder ett kvarnhjul som symbol?
Under åren 1558-1928 (370 år) bedrevs det livlig industriverksamhet här i Nacka. Följ med på vandring bland minnena av krutkvarnar, mässingsbruk, pappersbruk och mjölkvarnar. Mjölkvarnarna försåg stockholmsbagarna med mjöl långt in på 1900-talet.

Datum: 5 oktober 14:00 Föranmäl dig till jenny.frisell@nacka.se

Observera att du måste anmäla dig via mail till jenny.frisell@nacka.se, i bekräftelsemailet får du reda på var samlingsplatsen är för just den vandring du anmält dig till. Det räcker alltså inte att meddela närvaro på Facebook utan vi behöver ett mail. Varmt välkomna!

Samtliga vandringar finns även som pdf:er på Nacka kommuns hemsida:

https://www.nacka.se/uppleva–gora/kultur-och-museer/kulturhistoria/historiska-vandringar/

Tidigare vandringar:

Kulturhistorisk vandring i Boo
Boo är ett område som under lång tid varit bebott. Denna vandring bjuder på kunskap om Boo gård, det intilliggande karaktäristiska gula kapellet och Baggensstäket – Sveriges äldsta farled. Passera Skogsö naturreservat och skåda Skogsömonumentet, som restes till minne av Slaget vid Släket 1719 när svenska trupper besegrade en rysk galärflotta.

Kulturhistorisk vandring i Finnboda
Följ med på denna vandring och lär dig mer om Finnboda Varv, dess arbetare, om Danvikshem som än idag är ett vårdhem och äldreboende och om tiden när kolera härjade. Vet du förresten att den stora tegelbyggnaden vid Saltsjöqvarn, som idag inrymmer ett hotell, ursprungligen var Stockholms första storkvarn och användes för att mala spannmål?

Kulturhistorisk vandring i Saltsjöbaden
Saltsjöbaden har en anrik historia, bland annat med starka kopplingar till familjen Wallenberg och Kooperativa Förbundet (KF). Lär dig mer om Saltsjöbanan, Sjuvillorna, Sveriges äldsta elverk, Grand Hôtel, kallbadhusen och Grünewaldvillan i denna spännande vandring. Visste du att det också finns ett observatorium i Saltsjöbaden som än idag används för att skåda himlen?

 

 

 

« tillbaka
Kulturhistoriska vandringar