Knutssons karameller presenterar Sharon Dyall

Var Stora scen
Målgrupp Alla är välkomna
Längd: 75 min

I årets första karamell har tonsättaren och saxofonisten Jonas Knutsson bjudit in Sharon Dyall till Dieselverkstadens stora scen.

Kvällen bjuder på jazz med stor känsla och sångerskan Sharon Dyall kommer att sjunga jazzstandards, blues och evergreens. En konsert som inte bör missas!

Sharon är verksam inom olika genrer, däribland soul, jazz och musikal. Hon blev känd hos den breda TV-publiken i TV-serien Varuhuset. I början av sin karriär körade Sharon bakom Sveriges pop och jazzelit och har gett ut skivor och turnerat med artister som Totta Näslund och Nils Landgren. Sedan dess har hon vuxit till att bli en mångsidig artist som även turnerar i eget namn. Bland annat öppnade Sharon den internationella Jazzfestivalen JazzBaltica i Tyskland 2017.

Hon har även varit flitig inom musikalvärlden i musikaler såsom “Nine” (Malmö Opera), “Chorus Line” (Riksteatern) och i “Chicago” på Kulturhuset Stadsteatern. Bl.a. tilldelades hon en Guldmask för sin roll som Anita i West Side Story på Chinateatern.

Sharon har lånat ut sin röst till flera tecknade serier och långfilmer, exempelvis Disneys “Ringaren i Notre Dame”, “Alice i Underlandet” och “Lejonkungen” och har också regisserat och översatt ett flertal dubbproduktioner, bland annat de svenska sångtexterna till den populära Disneyfilmerna “Frost” & “Frost II”.

Andra TV-produktioner som Sharon känns igen från är “Saltön” och Colin Nutleys dramathriller “Saknad” eller musikprogrammen “Så ska det låta” och “Doo-Bi-Doo”.

Medverkande:

Sharon Dyall – sång

Anders Persson – piano

Kenji Rabson – bas

Chris Montgomery – trummor

Jonas Knutsson- saxofoner

När: 22 januari 19:00

Var: Dieselverkstadens stora scen

Biljetter 150 kr (ordinarie) 80 kr (studenter och pensionärer)

Boka biljett « tillbaka
Knutssons karameller presenterar Sharon Dyall

Allmänt om:

Jonas Knutsson- saxofonist och kompositör – är en återkommande gäst på Dieselverkstadens scener. I hans arrangemang blandas teman och genrer och vävs samman och bildar föreställningsserien Knutssons karameller. Karameller kan ju som bekant ha olika smak, en del är söta eller starka men de kan också vara sura eller beska. Så kom till Dieselverkstadens scener och upplev bland annat improviserad jazz, yoga och folkmusik.