Knutssons essentials 6: Thomas Tidholm

Var Lilla scen
Målgrupp Musikälskare

“Vi träffades i Håvra, två blåsare ditlockade av försommaren och spelmansmusiken, som ofta var de pregnanta men outgrundliga låtarna från Orsa. Det var där vi började. Snickarglädjen tog vi med oss in ett eget äventyr i det oförutsägbara, musik som ibland bara lättjefullt  vill ligga och flyta, ibland  tycks vilja följa några  osynliga rottrådar ner i underjorden . Och vi blåser i våra lurar och följer med, vad ska vi annars?”

-Thomas Tidholm

 Jazz- folk -världs och konstmusikserie med Jonas Knutsson. Under seriens sjätte konsert blir det musik, poesi med Thomas Tidholm uppbackat med förnämliga sångare och den konstnärlige ledaren Jonas Knutsson. Konserten tar avstamp i deltagarnas gemensamma kärlek till Orsalåtar. Här upptäcks musikaliska och poetiska kantarellställen – ibland akustiskt och ibland med hjälp av elektronik.

Thomas Tidholm poesi, klarinett
Jonas Knutsson saxofoner
Gunnel Mauritzson, sång
Veikko Kiiver, sång
Anna-Lena Engström, sång

 

Jonas Knutsson, en av Sveriges absoluta toppsaxofonister, kommer under hösten att göra tre konserter på Dieselverkstaden i sin serie Knutssons Essentials. I ett unikt samarbete mellan saxofonisten själv, flera ledande musiker och med framtidens stjärnor  får publiken möjlighet att möta något av det bästa och mest progressiva inom folkmusik och jazz som man kan få idag.

Biljetter: Ordinarie pris 120 kr. Studerande och innehavare av lånekort från Nackas bibliotek 80 kr (inkl. serviceavgift)

 

 

boka plats « tillbaka
Knutssons essentials 6: Thomas Tidholm