Familjelördag: Jag gillar Stig med Frilansteatern

Var Lilla Scen
Målgrupp Ålder 4-7 år
Längd: 35 minuter

Ett triangeldrama fyllt av vänskap, svartsjuka — och musik!

Med utgångspunkt i Eva Lindströms Augustnominerade bok ”Jag gillar Stig” presenterar Frilansteatern denna musikteaterföreställning om stora känslor för små människor. Frilansteatern har smält samman Eva Lindströms egensinniga och originella text med ett färdigkomponerat klassiskt musikstycke av Händel/ Halvorsen, Passacaglia, arrangerat för fiol och cello. Samt en triangel.

Det handlar om Stig och Vivi, som har kul tillsammans. Tills Susanne dyker upp… Hon står alldeles för nära och skrattar högt när Stig skämtar. Och varför ska Stig maka in sig så att hon får plats under paraplyet? Där finns det precis plats för två ju! Plötsligt ska de vara tre som leker. Men Vivi tänker göra allt för att det ska bli som det var förr.

Barn från 4 – 7 år.

Frilansteatern och medverkande:

Beata Söderberg (cello), George Kentros (fiol) samt Åsa Ekberg Kentros/Maria Norgren (skådespelare) Regi: Åsa Ekberg Kentros Musikarrangemang: Beata Söderberg & George Kentros Scenografi & Kostym: Anna Asker Affisch & Vykort: Eva Lindström

“Det gick inte att ta miste på att barnen både kände igen sig och levde med i berättelsen om Stig och hans två lekkompisar” Bengterik Gerhardsson, ÖP

“Det här är en fantastisk barnteater som uppskattas mycket av barnen… Musiken fyller också historien med känslor och innehåll.” Sören Haga, Falukuriren

https://www.musikcentrum.sehttps://www.frilansteatern.se

Biljetter 100 kr (inkl serviceavg) Bokas via knappen nedan.

 

 

boka plats
« tillbaka

Frilansteatern

Frilansteatern består av konstnärer som tillsammans iscensätter sina drömprojekt, ofta inom ramen för barn- och ungdomsteater.

OM KONSTNÄRERNA
ÅSA EKBERG KENTROS, skådespelare, regissör och manusförfattare. Anställd på Teateralliansen och nyutnämnd konstnärlig ledare för Länsteatern i Jämtland

ANNA ASKER, scenograf med utbildning på Dramatiska Institutet. Verksam på ett flertal av landets institutionsteatrar och fria grupper. Utöver scenografiuppdrag har Anna också formgivit utställningar.

GEORGE KENTROS, violinist och kompositör med utbildning från Yale University, Mannes School of musik i USA samt Musikhögskolan i Stockholm. Skriver även teatermusik.

BEATA SÖDERBERG, cellist. Nyligen utexaminerad från Musikhögskolan i Stockholm. Har nyligen varit i Buenos Aires, Argentina där hon spelat in de sista spåren på sin senaste skiva med egen tangomusik!

EVA LINDSTRÖM, barnboksförfattare och illustratör. Utbildad vid Västerås Konstskola och Konstfack i Stockholm. Eva Lindström fick 1995 Elsa Beskow-plaketten, belönades 2002 med Heffaklumpen och Expressens barnbokspris. Hon har blivit Augustnominerad tre gånger.

www.frilansteatern.se

Nacka kulturcentrum

Oavsett om du är barn, tonåring, vuxen eller om du är lärare eller förskollärare, ansvarig för personalens kompetensutveckling eller bara ute efter att göra något kul en helg så kommer du förmodligen hitta en kulturaktivitet som passar dig på Nacka kulturcentrum.   Nacka kulturcentrum fyller Dieselverkstadens fina lokaler med bra kulturaktiviteter, både som vi själva arrangerar och som andra står för. Vi har scener, verkstäder, producenter, tekniker och pedagoger.

Kulturkurser

Nacka kulturcentrum har ett omfattande utbud av kulturkurser för barn, unga och vuxna i Dieselverkstaden i Sickla. Barn från fem år och ända upp i vuxen ålder kan gå på kurs.