Internationellt författarbesök: Kim Thúy

Var Biblioteket

Författarträffen med Kim Thúy är nu fullbokad! För att stå på väntelista, maila evenemang@dvbib.se så hör vi av oss om det blir återbud bland de som föranmält sig.

—————————————————————————

Vi är otroligt stolta över att presentera en av världens just nu mest hyllade författare!

Kanadensisk-vietnamesiska Kim Thúy lämnade Vietnam som båtflykting tio år gammal, en erfarenhet som har lämnat tydliga spår i hennes författarskap. I hennes senaste roman Vi återvänder hon till flykten och bygger genom sitt poetiska och sparsmakade språk vidare på ett spår från den kritikerrosade debutromanen Ru.

Tisdag 27 september kl 17 (obs tiden!).

Fri entré, men begränsat antal platser: föranmäl dig till evenemang@dvbib.se för att säkra plats.

Kim Thúy introduceras av sin förläggare Johanna Daehli från Sekwa, och berättar sedan på engelska.  Akademibokhandeln Sickla finns på plats och kommer att sälja böckerna, som man kan få signerade.

Varmt välkomna!

Arr: Dieselverkstadens bibliotek i samarbete med Sekwa förlag och Akademibokhandeln Sickla

Foto: Rafal Maslow

RuManVi_mindre

« tillbaka
Internationellt författarbesök: Kim Thúy

Kim Thúy

Kim Thúy lämnade Vietnam som båtflykting tio år gammal och bor i dag i Montreal. Hon har arbetat som översättare, advokat och krögare. Debutromanen Ru gavs ut på svenska av Sekwa 2011, och två år senare kom uppföljaren Mãn. Aktuella Vi är Kims fjärde roman och den tredje som utges i svensk översättning.

Sagt om Vi:
“Kim Thúy kan gå från vardagliga detaljer till livsagörande händelser på bara några meningar. En svindlande läsupplevelse.” Ingalill Mosander, Aftonbladet

Sagt om Ru och Mãn: 
“Det går inte att skriva en bättre bok än så här. En klockren femma.” Magnus Utvik, Gomorron Sverige

“Små historier om vad det innebär att vara människa – eller i alla fall vad det kan innebära. Jag läser, njuter, gråter och ryser.” DN

“Kim Thuý skriver med en förförisk lätthet.” Sydsvenskan