Författarkväll: Jón Kalman Stefánsson i samtal med Svante Weyler

Var Biblioteket

Möt Jón Kalman Stefánsson, den hyllade isländske författaren bakom Trilogin om pojken! Aktuell i vår med nya romanen Fiskarna har inga fötter, som släpps i mars på Weyler förlag och som är nominerad till Nordiska Rådets Litteraturpris 2015.

Ur motiveringen:  “Fiskarna har inga fötter är en ovanligt välskriven roman, präglad av författarens starka stilkänsla och säkra användning av språkets nyanser och möjligheter. Jón Kalman Stefánsson är en av Islands bästa författare, vilket denna mångfacetterade och kraftfulla roman utan tvivel bevisar.

Även Trilogin om pojken har hyllats och belönats, bland annat med P.O. Enquists pris, med motiveringen  “Det är både magnifikt och magiskt. En berättelse som gör stor litteratur av livet, och ger nytt liv till litteraturen.

Jón Kalman Stefánsson samtal (på svenska) med förläggare Svante Weyler.

Fri entré. Mycket välkomna!

Biljettinfo: Hämta ut din gratisbiljett på Dieselverkstadens bibliotek eller Akademibokhandeln i Sickla köpkvarter. Begränsat antal platser, först till kvarn!

Facebook-event finns här.

Ett arrangemang i samarbete med Weyler förlag och Akademibokhandeln Sickla.

Foto: Sofia Runarsdotter

« tillbaka
Författarkväll: Jón Kalman Stefánsson i samtal med Svante Weyler

Jón Kalman Stefánsson

Jón Kalman Stefánsson föddes 1963 i Reykjavik. Sommarljus, och sen kommer natten blev hans genombrott och gav honom det stora isländska litteraturpriset 2005. Romanen nominerades också till Nordiska rådets pris, liksom två av hans tidigare romaner. I Sverige är han kanske mest känd för den mästerliga Trilogin om pojken som består av “Himmel och helvete” (2010), “Änglarnas sorg” (2011) och avslutande “Människohjärtat” (2013).

Nu i mars släpps hans senaste roman “Fiskarna har inga fötter”, som utspelar sig bland Östkustens fjordar och berg och Keflavík, som har kallats landets svartaste plats. Här berättas historien om en släkt ända från början av nittonhundratalet och fram till våra dagar. Det är berättelsen om människor som älskar och plågas, som söker och flyr, om smärta och saknad, övervåld och ett hav utan fiskekvoter. En berättelse om amerikanernas fartyg, Beatles och Pink Floyd, om ljusa och mörka dagar i Nordfjördur där en kvinna förvandlas till en levande mumie.

Svante Weyler

Svante Weyler är förläggare, författare, journalist och kulturskribent. Han har bland annat arbetat som korrespondent på Sveriges Radio och medverkar regelbundet i Expressen Kultur.