Fantastika 2016

Var Dieselverkstaden

Fantastika 2016 är en samlingspunkt för alla som är intresserade av science fiction och fantasy. Vi erbjuder ett brett program med föredrag, paneldiskussioner och aktiviteter för deltagare. Våra hedersgäster är:

  • Maria Turtschaninoff, finlandsvensk fantasyförfattare som 2014 vann Finlandia Junior för romanen Maresi. Maresi har i år publicerats i bl.a. Storbritannien och är på väg ut i ett mängd länder.
  • Jerry Määttä, svensk litteratursociolog och litteraturvetare som ägnat sig mycket åt science fiction och fantasy.
  • Carolyn Ives Gilman, amerikansk science fiction-författare som som nu är aktuell med romanen Dark Orbit.
  • Caroline Mullan, mycket aktiv brittisk science fiction-fan.

 

Ett antal andra författare kommer också delta i programmet. Vi kommer också att ge mycket plats för umgänge med andra deltagare. Fantastika är 2016 års Swecon, den nationella sf-kongressen.
Offentliga klockslag
Kongressen inleds fredag 17 juni 17.00 och avslutas på söndag 19 juni 17.00.

Arrangör
I kommittén för Fantastika 2013 sitter ett antal erfarna science fiction-entusiaster som tidigare har arrangerat flera liknande kongresser i Stockholm. Ordförande Carolina Gomez-Lagelöf, kassör Tomas Cronholm samt Mårten Svantesson, Anna Davour, Anders Reuterswärd och Alice Hedenlund..

Biljettkostnad och hur man får tag på biljett

Föranmälan
Medlemskap i Fantastika 2016 kostar 350 kronor vid förbetalning. Medlemsavgiften betalas till plusgirokonto 58 95 27-1 (Föreningen för Science Fiction-Kongresser i Europa). Avgiften ska finnas på kontot senast 13 juni. Glöm inte att skriva namn och e-postadress på din betalning!

Skicka även ett mail till tomas.cronholm@gmail.com när du har betalat. Det gör att du säkert kan få ett besked att avgiften kommit in.

Om man är under 26 år vid kongressens start kommer man in gratis om man föranmäler sig till tomas.cronholm@gmail.com senast 13 juni.

Barn under 12 år går in gratis.

Inträde/biljett?

Medlemskapet är din biljett! Du behöver inte betala något mer än medlemskapet. (Och är du under 26 år behöver du som sagt inte betala något alls, om du föranmäler dig.)

Dagsmedlemskap
För de som inte har möjlighet att delta hela helgen går det att betala medlemskap (deltagaravgift) för enstaka dagar:

  • Fredag 150:-
  • Lördag 250:-
  • Söndag 150:-

Dessa priser gäller både vid betalning i förväg och i registreringen, och vi föredrar betalning i förväg. Medlemskap för hela helgen kostar 500:- vid betalning i registreringen.

Personer under 26 år vid kongressens start (född efter 16 juni 1990) betalar hälften av dessa avgifter, dvs för fredag 75;-, för lördag 125:-, för söndag 75:- samt för hela kongressen 250:-. Men bäst är förstås att föranmäla sig före 13 juni – då kommer de som är under 26 år in gratis!

I registreringen går det att betala med kort (Visa, Mastercard, American Express) på iZettle, med Swish eller med kontanter.

Webbsida

https://fantastika2016.wordpress.com/

 

« tillbaka
Fantastika 2016