Vid skogens slut- INSTÄLLD PGA SJUKDOM – ersätts av Boulevardteatern – Snigel Blå

Var Lilla scen
Målgrupp Från 4 år och uppåt
Längd: 45 minuter

OBS! Pantomimteatern har drabbats av sjukdom och kan inte spela på lördag. Istället kommer Boulevardteatern med Snigel Blå
Alla som har köpt biljetter kommer att bli kontaktade av Dieselverkstaden.

 

Pantomimteatern fyller 40 år och en av grundarna Bo W Lindström har länge gått och nynnat på ”I ett hus vid skogens slut” – den kända rörelsevisan. Det har blivit en ordlös, varm, musikalisk, visuell föreställning med musik, mim, skuggspel och masker.

I vår berättelse möter vi den stressade dirigenten, Dirren som flyr stadens hets och larm till en tyst glänta i skogen. Allt är frid och fröjd tills det plötsligt knackar på dörren. En är jagad, andra är bara hungriga, någon luktar illa och en låter på ett sätt som är alldeles omöjligt att förstå.
En varm, musikalisk, spännande och rolig mimföreställning med skuggspel och masker där vi fokuserar på att öppna vår dörr för någon. En föreställning för små barn om stora frågor!

Pantomimteatern fortsätter alltså på temat flykt och nu med siktet inställt på de små barnen där vi sätter vi fokus på ankomsten. Vi fokuserar på välkomnande, att öppna sin dörr och värme. Vi leker också med begreppen att vara annorlunda, att kanske vara misstänksam och rädd för det/dem man inte känner till. Vem är rädd för vem?

Press:
”Klart lysande stjärnor på barnteaterns himlavalv”
”en föreställning som blir oförmodat rolig då en rad frusna och/eller ensamma djur i tur och ordning får tak över huvudet.”
”mimteaterns nestor Bo W Lindström… är den här gången obetalbar i balansen mellan humor, kroppsligt berättande och allvar.”
DN

Från 4 år men passar absolut lite äldre barn också! Det är svårt att sätta åldersgränser, detta är en rekommendation. Kolla gärna trailern innan ni bokar biljett!
Längd: ca 45 min
Medverkande: Idé av Bo W Lindström, efter den gamla barnvisan I ett hus…
Regi: Victoria Kahn
Foto: Bengt Wanselius
På scen: Bo W Lindström och Alice Hillbom Rudfeldt
Scenografi/siluetter/masker: Sara Kander
Musik: Torbjörn Svedberg
Ljus & teknik: Kundali Löfstrand
Mask: Rebecca Afzelius
Affisch & kort: Sara Kander
Produktion: Pantomimteatern 

« tillbaka
Vid skogens slut- INSTÄLLD PGA SJUKDOM – ersätts av Boulevardteatern – Snigel Blå

Rekommendation

En klassisk mimföreställning som överraskande blir väldigt rolig när en rad ensamma djur får tak över huvudet. Obetalbar balans mellan humor, mim och allvar. Fantasifullt och finurlig scenkonst för de små.

OM PANTOMIMTEATERN
Pantomimteatern vänder sig i första hand till barn, men med ett varierat utbud vill vi även engagera en vuxen publik.
Pantomimteatern bildades 1977 av den första avgångsklassen från Statens Danshögskolas mimlinje ledd av Stanislaw Brosowski. Pantomimteaterns föreställningar utgår från kroppens eget språk och kännetecknas av värme, humor och respekt för sin publik. I samverkan med ljus, ljud, mask, scenografi och inte minst musik gestaltas en berättelse med många bottnar, ofta med utgångspunkt i kända teman. Den visuella formen passar såväl barn som vuxna samt de som saknar ett utvecklat verbalt språk.

Scenkonst för hela familjen

Familjelördag är scenkonst för barn allt från cirkus, musik till dans och teater som är inspirerande oavsett ålder.
Kulturhuset Dieselverkstaden gör ett noga och varierat urval av föreställningar som passar en bred publik på Dieselverkstaden. Titta gärna på trailern på dieselverkstaden.se för att få en uppfattning om föreställningen. Vi försöker ge en åldersrekommendation men barn är så olika, det som passar för ett barn kan vara för svårt ett annat.

Biljetter bokar du på dieselverkstaden.se, ticketmaster.se eller köper direkt i Dieselverkstadens infodisk. Familjelördagarna är ofta fullbokade så köp gärna din biljett i god tid!
Varmt välkomna!