Familjelördag: Tvärslöjd – Kompani Giraff

Var Lilla scen
Målgrupp Från 3 år
Längd: 30 minuter

Två cirkusartister bygger levande skulpturer av vanliga ting och sina egna kroppar. Med akrobatik och magi uppstår moment av balans, där nästan allt är perfekt och stilla. Dessa bräckliga ögonblick kräver koncentration, träning och lite tur. Med ett elegant rörelsespråk skapas installationer och bilder där olika typer av element måste samverka och fysiskt hålla om varandra för att inte falla isär. Föreställningen visar hur något som ser knasigt ut till en början kan hitta sin plats till slut och hur sammanflätat samarbete når oanade höjder. Den visuella formen som utgår från koreografi och objektsmanipulation passar alla, oavsett ålder eller språkkunskaper.
Från: 3 år och uppåt
Längd på föreställningen: 30 minuter

Medverkande: Jenny Soddu och Axel Adlercreutz
Regi: Viktoria Dalborg
Musik: Hans Appelqvist
Scenografi och kostym: Ellen Utterström
Producent: Viktoria Dalborg

Boka här « tillbaka
Familjelördag: Tvärslöjd – Kompani Giraff

Om Kompani Giraff

Kompani Giraff är ett cirkuskompani som arbetar med samtida cirkus och varieté som startades av jonglören, cirkushistoriken och designern Erik Åberg samt regissören, skådespelaren och luftakrobaten Viktoria Dalborg.

Kompani Giraff är en föreställningsbaserad avknoppning till succévarietén Salong Giraff som under sju års tid hade regelbundna gästspel på Orionteatern och Folkoperan och Parkteatern i Stockholm. Kompani Giraff har sin bas i Stockholm men har också turnerat i övriga Sverige och Norden.

Idag drivs kompaniet av trion Viktoria Dalborg, kostymdesignern Sus Soddu och magikern och kreativa producenten Axel Adlercreutz.

Kompani Giraff hade sin första helaftonsproduktion Tombola Tragique vintern 2010/2011 på Orionteatern och därefter under två säsonger föreställningar på både Varieté Hablingbo på Gotland och på turné med Riksteatern och Folkets hus och Parker samt gästspel på Stora Teatern i Göteborg. Genom research och kollektiva processer strävar Kompani Giraff efter att göra nyskapande föreställningar i dialog med vår samtid.

 

Viktoria Dalborg är regissör och tidigare skådespelare och luftakrobat. Hon är utbildad på The Commedia School i Köpenhamn, Scenstudion i Stockholm och Autopiloterna på Cirkus Cirkör. Viktoria jobbade under flera år som assistent till Suzanne Osten på Unga Klara/ Stockholms Stadsteater. Som regissör har Viktoria genomfört ett tiotal cirkusproduktioner. Som skådespelare och cirkusartist har Viktoria jobbat på bland annat Riksteatern, Göteborgs Stadsteater, Betty Nansen Teatern i Köpenhamn, Stockholms Stadsteater och Orionteatern i Stockholm.

Axel Adlercreutz är kreativ producent och magiker (trefaldigt svensk mästare i magi och nordisk Grad Prix vinnare i magi). Han har under fyra år varit ordförande i Svensk Magisk Cirkel – Sveriges största intresseorganisation för magi. Han har turnerat med Folkets Hus och Parker och Clowner Utan Gränser, Kompani Giraff, samt satt upp en Magie Nouvelle föreställning på Théâtre de Hautepierre i Strasbourg. Han är även utbildad kultur- och evenemangsproducent. Vid sidan om är han magisk konsult till olika scen- och TV-produktioner.

Sus Soddu har en lång bakgrund som formgivare. Parallellt med mode har hon kontinuerligt skapat kostym för scenproduktioner inom cirkus dans och teater. Sus jobbar även med set design för mode och reklam samt textila konstprojekt med utställningar på bland annat Röhsska museet samt WIELS Contemporary Arts Centre. Inom Kompani Giraff jobbar hon som kostymdesigner, scenograf och kreativ producent.