Familjelördag: Räven i den kolsvarta natten – Teater Pero

Var Lilla scen
Målgrupp Från 2,5 år och uppåt
Längd: 35 minuter

I den kolsvarta natten söker alla små djur skydd för mörkret och alla faror som lurar där ute. Den ena främlingen efter den andra knackar på hos den snälla kaninen som släpper in varenda en, trots att det blir alldeles för trångt i kaninens håla.
Alla små djur i skogen är särskilt rädda för räven för den är ju både listig och farlig. Kaninen skyndar sig hem i mörkret och är snabb att låsa dörren om sig. Inte långt därefter knackar det och där kommer ankan, sen musen och allra sist lammet som alla skakar av rädsla. De har både sett och hört räven alldeles bakom sig i skogen!
Kaninen är snäll och öppnar dörren, även för dem han inte känner, och tillslut är det alldeles proppfullt i kaninens stora säng. Men då knackar det på dörren och den lilla rävungen står utanför och skakar… den har tappat bort sin mamma!

Detta är en alldeles underbar historia efter en bok av Alison Green och Deborah Allwrigt, om att ta om hand varandra. Om att inte låta rädslan låsa någon ute. Om att omvärdera och innesluta. När den stora rävmamman till slut dyker upp och är alldeles utom sig av oro blir även hon insläppt och glädjen vet inga gränser. Alla små djur får plats i rävmammans stora svans, ingen ska frysa och ingen ska vara rädd.
Föreställningen väcker många frågor och uppmuntrar till samtal om rädsla och utanförskap, om behovet av att ta hand om varandra och om att våga öppna sin dörr även för den man kanske inte känner.

Press:
Gruppterapi för små rädda kaniner”
Expressen 

”Undertonen i denna varmhjärtade saga andas solidaritet och modet att i rätt stund våga öppna sitt hjärta.” SvD

Från 2,5 år men passar absolut lite äldre barn också! Det är svårt att sätta åldersgränser, detta är en rekommendation. Kolla gärna trailern innan ni bokar biljett!
Längd:  ca 35 minuter
Regi: Peter Engkvist
På scen: Ola Johansson och Lise Edman
Musik:
 Ola Johansson
Scenografi: Peter Engkvist och Lina Serning
Kostym:
 Lina Serning Ljus: Lenah Bergstedt Affisch: Maria Westholm
Rävmask:
 Isabella Kugelberg Fotograf: Jonas Jörneberg,

Boka här! « tillbaka
Familjelördag: Räven i den kolsvarta natten – Teater Pero

Rekommendation

En varm och pyttelite otäck saga om att få komma in i värmen. En fröjd att se hur musiken samspelar och flätas samman med det mimiska uttrycket på ett helt självklart sätt. Basfiolen blir en skådespelare och det svänger!

OM TEATER PERO
Teater Pero bildades 1983 av Peter Engkvist och Roger Westberg. Tio år senare övertog Teater Pero den f.d. biografen Rialto på Sveavägen i Stockholm och Peter Engkvist är fortfarande konstnärlig ledare.
Vi gör teater för både barn, ungdomar och vuxna. Vår konstnärliga grund, som blivit något av ett signum för Teater Pero, är det mimiska berättandet.
Som barnteatergrupp är vi väletablerade både i Stockholm och i övriga landet då turnerandet är en viktig del av verksamheten. Vi gästspelar flitigt från Kiruna i norr till Ystad i söder och flera av våra föreställningar har dessutom medverkat i teaterfestivaler och andra evenemang runt om i världen.

Scenkonst för hela familjen

Familjelördag är scenkonst för barn allt från cirkus, musik till dans och teater som är inspirerande oavsett ålder.
Kulturhuset Dieselverkstaden gör ett noga och varierat urval av föreställningar som passar en bred publik på Dieselverkstaden. Titta gärna på trailern på dieselverkstaden.se för att få en uppfattning om föreställningen. Vi försöker ge en åldersrekommendation men barn är så olika, det som passar för ett barn kan vara för svårt ett annat.

Biljetter bokar du på dieselverkstaden.se, ticketmaster.se eller köper direkt i Dieselverkstadens infodisk. Familjelördagarna är ofta fullbokade så köp gärna din biljett i god tid!
Varmt välkomna!