Familjelördag: Oj, nu blev jag lite blyg – Dotterbolaget

Var Lilla scen
Målgrupp Från 6 år och uppåt

En föreställning som leker med ljud, röst och sång. Om att våga ta plats och göra sin röst hörd. Om hur blyg man kan bli och hur pinsamt det kan kännas, när det blir fel.

För de flesta av oss upplevs rösten som något identitetsskapande, något nästan privat, trots att vi använder den i nästan alla offentliga sammanhang för att kommunicera med andra.
För många av oss är det konstigt när vi hör vår egen röst inspelad. När vi sjunger fel eller låter konstigt så skäms de flesta av oss. Behöver det vara så? Och vad gör man med sin skam?

I föreställningen får publiken möta flera olika karaktärer. Först och främst Lage och Missin, de ska sjunga en sång tillsammans men det blir lite fel och då måste dom trösta sig genom att spela upp andra situationer där det blivit tokigt.

Vi får bland andra möta; – läraren som inte vågade prata, – monstret med bebisröst och tolken som äter upp Finland.

Rekommendation: Så fort man hör sin egen röst inspelad på band eller film händer något med oss alla oavsett ålder. Man känner inte igen sin egen röst och/eller skäms.
– Katarina Weidhagen, kulturproducent på Kulturhuset Dieselverkstaden

Tid: 15:00 – 15:40
Pris: 100 kronor per person (oavsett ålder)
Från 6 år men passar absolut lite äldre barn också! Det är svårt att sätta åldersgränser, detta är en rekommendation, titta gärna på trailern nedan så får du en uppfattning om föreställningen.

Arrangör: Kulturhuset Dieselverkstaden

 

 

Boka dina biljetter här! « tillbaka
Familjelördag: Oj, nu blev jag lite blyg – Dotterbolaget

Om föreställningen och Dotterbolaget

Medverkande
På scen: Virginia Librado-Gallego och Claes Åström
Scenografi och kostym: Caroline Romare
Producent: Margaretha Dalhamn
Produktion: Dotterbolaget
Regi: Camilla Persson
Foto: Sigyn Stenqvist

 

Dotterbolaget producerar clownföreställningar för vuxna och barn. Vi arbetar med teaterclown och clown som uttryck och form. Dotterbolaget är ett feministiskt teaterkompani baserat i Stockholm.

Dotterbolaget

Om Familjelördag

Familjelördag, Cirkussöndag eller Lovteater är scenkonst för barn, allt från cirkus, musik till dans och teater som är inspirerande oavsett ålder. Kulturhuset Dieselverkstaden gör ett noga och varierat urval av föreställningar som passar en bred publik.