Familjelördag: Mirakelpojken – Kung och Drottning – vår 2019

Var Lilla scen
Målgrupp Från 3 år och uppåt
Längd: 35 minuter

 – efter en bok av Ulf Stark

Ulf är för liten, han får inte hänga med storebrorsan och brorsans kompisar Nisse och Larsen till det stora cykelloppet. Han står kvar i hallen när föräldrarna går på promenad.

Aldrig att han vill följa med på något så tråkigt. Han får stanna hemma med löfte om att inte gå utanför trädgården. Men ingen sa något om att cykla.

Ulf blir en superhjälte. Med en etta fasttejpad på den röda pyjamasen blir han Mirakelpojken, som kan cykla lika snabbt som de tävlande i det stora cykelloppet och snart susar han förbi fältet till brorsans stora förvåning.

Men plötsligt känner han inte längre igen sig. Han är vilse. Stackars Mamma & Pappa, vad ledsna de ska bli när de upptäcker att han är borta, och brorsan, han kanske inte är så dum när allt kommer omkring. Ulf börjar känna sig ensam och inte får han prata med främlingar heller.

Mirakelpojken är en enmansföreställning om att inte få vara med, känna sig liten och ensam och att komma vilse.

Från 3 år men passar absolut lite äldre barn också! Det är svårt att sätta åldersgränser, detta är en rekommendation. Kolla gärna trailern innan ni bokar biljett!

Medverkande:
Regi: Daniel Goldmann
Dramatisering: Per Wernolf & Daniel Goldmann
På scen: Per Wernolf
Scenografi & Kostym: Lina Serning
Musik: Marcus Holmberg
Ljus: Lenah Bergstedt
Foto: Daniel Milton
Trailer: Zsolt Czinkoczky
Produktion: Kung och Drottning

Boka här! « tillbaka
Familjelördag: Mirakelpojken – Kung och Drottning – vår 2019

Rekommendation

En fin föreställning av Ulf Starks bok om kärleken till en cykel, om syskonskap och att våga det man inte vågar. Och hur är det att inte hitta hem? En rolig och underfundig humor med stor värme.

Om Kung & Drottning
Kung & Drottning drivs av Per Wernolf och Kari Hamfors Wernolf och sedan mars 2016 är Sara Ulvenstrand producent hos oss. Per & Kari är två av Sveriges mest erfarna improvisatörer. De har mångårig erfarenhet av att spela och producera teater för stora och små. 
Kung & Drottnings föreställningar präglas av humor och fantasi utan att väja för livets stora frågor. Barnets upplevelse står alltid i centrum. 

Scenkonst för hela familjen

Familjelördag är scenkonst för barn allt från cirkus, musik till dans och teater som är inspirerande oavsett ålder.
Kulturhuset Dieselverkstaden gör ett noga och varierat urval av föreställningar som passar en bred publik på Dieselverkstaden. Titta gärna på trailern på dieselverkstaden.se för att få en uppfattning om föreställningen. Vi försöker ge en åldersrekommendation men barn är så olika, det som passar för ett barn kan vara för svårt ett annat.

Biljetter bokar du på dieselverkstaden.se, ticketmaster.se eller köper direkt i Dieselverkstadens infodisk. Familjelördagarna är ofta fullbokade så köp gärna din biljett i god tid!
Varmt välkomna!