Familjelördag: Lilla spöket Laban

Var Lilla Scen
Målgrupp Från 5 år
Längd: 40 min

LILLA SPÖKET LABAN med Boulevardteatern

Ett väderbitet litet teatersällskap drar land och rike runt med sin något slitna scenografi för att berätta all världens sagor. Nu ska denna trio framföra berättelsen om Lilla Spöket Laban som bor i slottet Gomorronsols källare.Men kommer de att våga…? De är väldigt spökrädda och det finns ju så mycket läskigt i sagan – mörker, vinande vind, ugglor, konstiga ljud, stränga vuxna, djupa vatten och så SPÖKEN! Tur i alla fall att de har varandra.

En charmig barn och familjeföreställning för alla mellan 3 år och 3333 år.Fritt efter Inger och Lasse Sandbergs populära böcker.

 

Regi och dramatisering: Daniel Goldmann

Medverkande: Ulf Montan, Sten Hellström och Lina Andersson

Scenografi: Camilla Ed
Musikkomposition/sångtexter: Jörgen Aggeklint

 

Barnteaterföreställningen ingår i Nacka kulturcentrums serie Familjelördag.
Biljettpris 100 kr

 

Boka här
« tillbaka

Nacka kulturcentrum

Kort om Nacka kulturcentrum

Nacka kulturcentrum är arrangör av Dieselverkstadens Familjelördagar. Under hösten och våren arrangeras barnteater och annan scenkonst under de flesta lördagarna kl 13 och 15.

Inom familjelördagsparaplyet ryms även en öppen skapande verksamhet. Det kan vara keramik, bild och form, rytmik eller något annat skapande verksamhet i en öppen verkstad mellan kl 13-15. Den öppna verkstaden är oftast kopplad till den aktuella utställningen i Nacka konsthall.

Boulevardteatern

Boulevardteatern har funnits sedan 1984 och är därmed en av Stockholms äldsta fria teatergrupper. Sedan 2007 är Roger Westberg teaterchef och konstnärlig ledare på Boulevardteatern. Under den senaste perioden har barn- och ungdomsteatern stärkts liksom det fysiska språket. En årlig internationell mim-festival har startats. Ungefär 500 föreställningar ges på teatern per år och ytterligare ca 400 spelas på turné runt om i Sverige och även utomlands. Föreställningar såsom mångfaldigt prisbelönade "Hamlet en stand up", "Grönholms Metod", "Föreställningen om Gud" och barnföreställningarna "Hur långt når Alfons?", "Så gör prinsessor" och "Ett lamm till middag" är bara några av alla de älskade och omtalade egenproducerade pjäser som spelats och spelar på Boulevardteaterns scen under Roger Westbergs ledning. Barnens Boulevard är en arena med föreställningar och aktiviteter för barn. Barnens Boulevard  vill skapa förutsättningar till att barn och vuxna får ta del av olika  upplevelser; genom föreställningar, eget skapande eller pedagogiskt arbete. Vi vill vara en betydelsefull aktör i  barns konstnärliga och sociala utveckling samt utveckla och fördjupa  kontakten mellan teater och förskola/skola.

www.boulevardteatern.se