Familjelördag: Klä på klä av

Var Lilla Scen
Målgrupp Från 2 år
Längd: 40 min

KLÄ PÅ KLÄ AV med Teater Tre

Klä på klä av handlar om något av det första vi lär oss: att ta på kläderna. Hur gör jag? Vem blir jag? Och varför är det så svårt att ta på sig strumporna?
Vardagskomik och en lätt igenkännbar situation har fört Klä på klä av genom hela Sverige och ut i världen den och närmar sig nu tusentalet spelade föreställningar.

Pressen om Klä på klä av
”Att fånga småbarnspublikens koncentration och lustfyllda intresse är en konst som Sara Myrberg behärskar till fullo i teaterpärlan Klä på Klä av. Här handlar det om livets vardagliga väsentligheter; att krångla på sej en vrenskande kofta eller tampas med ett par bråkiga strumpor. En halsduk kan sätta sig på tvären och morfar byxor bli som ett tält. Allt till igenkännandets glädje för 2-4åringarna.” Karin Helander, Svd
”ETT ESS I KOFTÄRMEN:….Att våga renodla det som kan uppfattas som totalt elementärt och äga förmågan att visa märkvärdigheten i det som kan tyckas självklart, det kräver både inlevelse och fantasi.  Helena Björelius har uppenbarligen både det och privilegiet att få behålla barnets blick. Skådespelaren/mimaren Sara Myrberg har sedan förmånen att veta hur man behåller den yngsta publikens uppmärksamhet.” Pia Huss, DN
“Bra…roligt…så rätt för 2-4 åringar” Expressen

Idé: Sara Myrberg

Regi:Helena Björelius Hort

Medverkande: Sara Myrberg
Musik: Magnus Larsson
Barnteaterföreställningen ingår i Nacka kulturcentrums serie Familjelördag.
Biljettpris 100 kr

 

Boka här « tillbaka
Familjelördag: Klä på klä av

Nacka kulturcentrum

Kort om Nacka kulturcentrum

Nacka kulturcentrum är arrangör av Dieselverkstadens Familjelördagar. Under hösten och våren arrangeras barnteater och annan scenkonst under de flesta lördagarna kl 13 och 15.

Inom familjelördagsparaplyet ryms även en öppen skapande verksamhet. Det kan vara keramik, bild och form, rytmik eller något annat skapande verksamhet i en öppen verkstad mellan kl 13-15. Den öppna verkstaden är oftast kopplad till den aktuella utställningen i Nacka konsthall.

Teater Tre

... är en mimbaserad visuell teater där text rörelse och musik blandas. 30 fantastiska år har gjort oss till det vi är. Teater Tre spelar för alla mellan 6 månader och 18 år med familj. Scenen på Rosenlundsgatan fungerar även som gästspelsscen.Hur började det?
Teater Tre startade 1979 som Mimensemblen och bestod av avgångsklassen på Teaterhögskolans mimlinje i Stockholm. Lena Stefenson säger: "Det låg i tiden. Kollektivet var viktigare än den personliga karriären, vi gick samman för att bli starkare och skapa en plattform.

Mimen
Man spelade framgångsrikt och i hög grad för den egna generationen. Mimen hade just kastat bojorna från den vitsminkade Marcel Marceau-traditionen, stod dansteatern nära och sågs som en sund kontrast till den traditionella talteatern.

1999
Efter år av förfall rustades Rosenlundsteatern och gruppen fick förtroendet att förvalta och utveckla lokalen. Sen dess pågår en kontinuerlig upprustning av teatern som ägs av Stockholms stad och förvaltas av Stiftelsen Rosenlundsteatern. Arbetet med att utveckla Rosenlundsteatern till ett kreativt händelserum och kraftcentrum på Södermalm fortsätter.

www.teatertre.se