Familjelördag: Grodan och främlingen – Teater DaCapo

Var Lilla scen
Målgrupp Från 4 år och uppåt

Grodan, Grisen, Ankan och Haren bor grannar i skogen.
Plötsligt en dag slår sig en främling ner i skogsbrynet. Vem är han? Vad vill han? Vad gör han?
En smutsig Råtta som måste bort tycker Grisen.
Han är fräck och han stjäl, klagar Ankan.
Tillhör inte skogen alla? filosoferar Haren.
Grodan vill själv se. Snart upptäcker han att Råttan är både snäll och skojig och kan en massa saker som är bra att kunna. Grodan tycker om att sitta och lyssna till alla spännande äventyr som Råttan berättar om. Du borde inte träffa den där smutsiga Råttan, säger Grisen. Han är inte som vi, inflikar Ankan. Men vi är ju olika allihop, svarar Grodan…

Denna föreställning tillägnas alla djur på vår jord, vilken färg eller fason de än har. En historia som i fabelns form vill medverka till att motverka främlingsfientlighet och skapa en större förståelse för allas lika värde.

Tid: 15:00 – 15:35
Pris: 100 kronor per person (oavsett ålder)
Från 4 år men passar absolut lite äldre barn också! Det är svårt att sätta åldersgränser, detta är en rekommendation, titta gärna på trailern nedan så får du en uppfattning om föreställningen.

Arrangör: Kulturhuset Dieselverkstaden

 

Boka dina biljetter här! « tillbaka
Familjelördag: Grodan och främlingen – Teater DaCapo

Om föreställningen och Teater DaCapo

Manus: Rune Jakobsson och Siv Eriksson
Musik och sångtexter: Siv Eriksson
Regi: Gruppen och Catarina Westerlund
Scenografi/rekvisita/kläder: Gruppen och Elsie Nyman
Medverkande: Siv Eriksson och Rune Jakobsson
Foto: Dragan Popovic
Rättigheter: Andersen Press Ltd./Berghs förlag
Tack till: Kerstin Helsing, Daniel Färnstrand, Johanna Westlin, AnneLee Vikner och Lotta Enbrand. Stadra teater och Magnus Wetterholm. Och Eva Henriët Sundsten och Roger Broman.

Med stöd av Uppsala kommun. Ett samarbete med Gottsunda Dans & Teater.

Teater DaCapo är en fri teatergrupp med säte i Uppsala som spelar teater främst för barn och unga.

Vi spelar dels i Uppsala men också på turné runt om i Sverige och i svensktalande Finland. Teater DaCapo är organiserad som en ideell förening och bildades 1981. Vi har en mycket stark tro på mötet mellan skådespelare på scenen och publiken. Och på den magi som kan uppstå i ett koncentrerat rum, i ett här och nu.

Vi vill spela teater utifrån vår lust att berätta och dela med oss av erfarenheter, visioner och frågeställningar. Vi vill spela teater som stannar tiden för en stund och ger oss en möjlighet att se oss själva i spegeln och fråga oss: Var kommer vi ifrån och vart är vi på väg? Vi vill spela teater som ger människor kraft att se att de med sina tankar, ord och handlingar kan påverka den tillvaro vi lever i. Vi vill spela teater som kan ge oss och vår publik en glimt av att det omöjliga kan vara möjligt.

Teater Da Capo

Om Familjelördag

Familjelördag, Cirkussöndag eller Lovteater är scenkonst för barn, allt från cirkus, musik till dans och teater som är inspirerande oavsett ålder. Kulturhuset Dieselverkstaden gör ett noga och varierat urval av föreställningar som passar en bred publik.