En blommig kväll för hälsa och själ.

Var Lilla scen

GOOD GARDEN, Hälsoträdgårdar och GUNNAR KAJ, blomsterkonstnär visar bilder och berättar.

Torsdag den 18 april kl 19:00-ca 20:30

Inträde: 50:-   (Obs! Endast 80 platser. Kassan öppnar 18:45.)

Anmäl dig gärna till: jeanettemilde@gmail.com, 0707-30 31 86.

• Egentligen är det självklart och gammal kunskap att vi mår bra av naturen. Nu har även forskningen bevisat hur viktig den är. Tyvärr har inte alla möjlighet att ta sig ut i skog och mark. Då är det bra när naturen kan flytta till dem. Vad gör växterna med oss? Vad betyder de för vår hälsa?

Systrarna Anette och Tina Blåberg driver företaget Good Garden som har specialiserat sig på hälsoträdgårdar. De kommer bland annat berätta om hur de gick tillväga när de skapade en hälsoträdgård för ett demensboende i Nacka och utbildat personalen till att se trädgårdens stora potential för vila, aktivitet och terapi för de boende.

Liten bensträckare innan kvällens nästa gäst tar vid.

• Naturen är den stora inspirationskällan för blomsterkonstnären Gunnar Kaj. När han gör sina uppmärksammade dekorationer för Nobelbanketten hämtar han inte bara form- och färgidéer från Roslagen utan ibland även gräs, mossa och grenar. Låt dig inspireras av många vackra bilder ur hans bok ”Låt det blomma!” och se hur det går till att göra en Nobelfest eller en blomsterutställning på slottet. Hur hanterar man tusentals blommor så att de inte vissnar i förtid? På ett inspirerande och roligt sätt presenterar Gunnar Kaj sina tankar om varför det är viktigt att följa med årstiderna och varför vi älskar och behöver blommor.

Plats: Lilla scen, Dieselverkstaden i Sickla

 

« tillbaka