Debutantkväll: Isabelle Ståhl, Johannes Klenell & Andreas T Olsson

Var Biblioteket
Välkomna till en kväll med tre av höstens bästa romandebutanter: Isabelle Ståhl, Johannes Klenell & Andreas T Olsson!
 

Kulturskribenten Isabelle Ståhl debuterar med Just nu är jag här, en hyllad samtidsskildring om Tinder-dejtande Elise och hennes jakt på lycka och kärlek (nominerad till Augustpriset för Årets svenska skönlitterära bok). Galago-redaktören Johannes Klenells debut Det fria ordet är en smart och skruvad satir över den svenska politiska röran. Skådespelaren och teaterförfattaren Andreas T Olsson är aktuell med Den sista gästen, en lågmält absurd historia om mänsklig besatthet i restaurangmiljö.

Kvällen modereras av Pontus Kipowski. Akademibokhandeln Sickla finns på plats och säljer böckerna till kalaspriser. Vin och mingel!

FRI ENTRÉ men begränsat med platser, föranmäl dig på evenemang@dvbib.se för att säkra plats. Varmt välkomna!

Mer om författarna & böckerna:

ISABELLE STÅHL är krönikör och litteraturrecensent i SvD. Nu romandebuterar med ”Just nu är jag här”, om unga Elise som läser på universitetet och dejtar på Tinder. Hon tycker egentligen bara om män i övre medelåldern – de är som hästar, förnöjsamma och ångestfria. När Elise träffar jämnåriga Victor verkar hon bli lycklig på det där omedelbara sättet, men lyckan går snart över i en känsla av tomhet. ”Just idag är jag här” är en berättelse om kärlek i en avförtrollad tid där alla ord har förlorat sin mening, men där längtan efter närhet är ofrånkomlig. En Stockholmsskildring i Hjalmar Söderbergs anda, och samtidigt en träffsäker och samtida relationsroman.
”Lysande om Tinder-tidens vedermödor” – Expressen

JOHANNES KLENELL är förläggare på Galago och skriver för bland annat Aftonbladet Kultur. Romandebuten ”Det fria ordet” skildrar mediehuset med samma namn, där man är för allt som är bra: demokrati, yttrandefrihet och solidaritet. Efter några år av medvind är det nu 2005 och det går tungt för vänstern – samhället verkar vara på väg åt ett annat håll och förlagets verksamhet går knackigt. När slackern Jonas börjar som praktikant på Det fria ordet kastas han rakt in i en kris som bara kommer att eskalera.
”Det här är en ovanlig debut. En skruvad, smart, satirisk samtidsskildring om ett medielandskap i förändring, om socialdemokratin, om ett debattklimat som styrs av drev, tweets och tyckande för tyckandets skull, och om att låtsasjobba på kontoret.” – VF

ANDREAS T OLSSON slog igenom både som författare och skådespelare med sin egen föreställning Sufflören, som har gått på Dramaten sedan 2013. Hans romandebut ”Den sista gästen” handlar om servitören Thomas Rapp på anrika restaurang KB. När han får paret Sara och Henrik som gäster är det som en blixtförälskelse. De får bästa bordet och Lennart blir alltmer besatt av deras liv. När semestern kommer har han det svårt, och när de är tillbaka efter sommaren ökar hans nervositet. Sara och Henrik visar sig på en annan restaurang, och Thomas Rapp börjar förlora greppet… ”Sista gästen” är en lågmält absurdistisk historia om mänsklig besatthet, med drag av både PG Wodehouse och Slas.
”Stilsäkert… Det spritter i prosan av skrivarglädje, av rytm, humor och elegans” – Kulturnytt

 

Arr: Dieselverkstadens bibliotek & Akademibokhandeln Sickla i samarbete med Natur & Kultur
Foto: Viktor Gårdsäter / Sara MacKey / Ola Kjelbye
« tillbaka
Debutantkväll: Isabelle Ståhl, Johannes Klenell & Andreas T Olsson