Cirkussöndag: Tråkmånsafton – Kompani Giraff

Var Stora scen
Målgrupp Från 4 år
Längd: 50 minuter

Tråkmånsafton – handling
En cirkusföreställning om årets tråkigaste dag. Baserat på en barnbok av Adam Dahlin i dramatisering av Stina Oscarson.

När Antti har tråkigt går han till Jonny-skrotsamlare och Leif Nordin, världens bästa grannar. De påstår att precis som julafton och midsommarafton så finns det också en tråkmånsafton. Det är helt enkelt årets tråkigaste dag och den infaller just i dag. Det finns många fina tråkmånstraditioner som prylstädning, garderobsfiske och badkarsdykning. Men hur de än anstränger sig för att ha riktigt tråkigt så misslyckas de – det blir helt enkelt en alldeles för rolig dag.

Cirkusartisterna Julietta Birkeland, Jenny Soddu och Jean-Hicham Rahmoun gör rollerna som Antti, Jonny-skrotsamlare och Leif Nordin. De berättar en historia där allt faller upp, dyker ut och cyklar fram. Med akrobatik, objektmanipulation och jonglering invigs publiken i Tråkmånsaftons oväntade traditioner.

Rekommendation: En rolig och underhållande cirkusföreställning om världens tråkigaste dag. Det är sååå tyst, sååå tråkigt inget händer. Tänk om du lyssnar på dina tankar? Kanske dom har något att säga dig? Följ tankens trådar och gör vad som faller dig in. Vad händer då?
Katarina Weidhagen, Kulturhuset Dieselverkstaden

Tid: 50 minuter
Pris: 100 kr
Från 4 år men passar absolut lite äldre barn också! Det är svårt att sätta åldersgränser, detta är en rekommendation. Kolla gärna trailern nedan för att få en uppfattning om föreställningen.

BOKA BILJETTER HÄR


“Kollade Tråkmånsafton med Kompani Giraff. Så himla bra! Roligt och skickligt och alldeles underbart! Kommer att se den igen när tillfälle ges. Bravo!”
– Manne af Klintberg, Clownen Manne

 

Boka biljett « tillbaka
Cirkussöndag: Tråkmånsafton – Kompani Giraff

Om Kompani Giraff

Kompani Giraff är ett Stockholmsbaserat samtida cirkuskompani som drivs av passionen till konstformerna cirkus och magi. Genom research och kollektiva processer strävar Kompani Giraff att göra nyskapande föreställningar i dialog med vår samtid.
Kompaniet som startades av Viktoria Dalborg, Erik Åberg och Stina Oscarson drivs idag av Viktoria Dalborg, Sus Soddu och Axel Adlercreutz. Giraff har sin bas i Stockholm och har turnerat i hela Sverige och Norden.

Medverkande:
På scen: Julietta Birkeland, Jenny Soddu och Jean-Hicham Rahmoun.
Musik: Magnus Larsson.
Scenografi och kostym: Sus Soddu.
Mask: Matilda Bragner.
Magikonsult: Axel Adlercreutz.
Koreografiöga: Katarina Lundmark.
Teknisk koordinator: Theo Junkel Eckerström.
Foto: Håkan Larsson

Tråkmånsafton är en del av CirkusMania i Storstockholm som presenterar ett stort antal cirkusföreställningar i Stockolms kommuner – läs om alla föreställningar här: CirkusMania
Har du barn äldre än 7 år – kolla in Outlines som är också en del av CirkusMania

Scenkonst för barn

Familjelördag, Cirkussöndag eller Lovteater är scenkonst för barn, allt från cirkus, musik till dans och teater som är inspirerande oavsett ålder. Kulturhuset Dieselverkstaden gör ett noga och varierat urval av föreställningar som passar en bred publik.

Tråkmånsafton var Utvald till BIBU 2020.
Juryns motivering:
“En visuell och komisk cirkusföreställning om vardagstristess. Med avstamp i ett narrativ, låter gruppen cirkusen föra berättandet framåt, med jonglering, objektmanipulation och akrobatik. I ett scenrum där vad som helst kan komma var som helst ifrån och där kostym och mask för tankarna till kitsch och popkonst, är Tråkmånsafton en fest för ögat, men också ett filosoferande kring tråkighetens mening. Cirkus för barn och unga växer lavinartat i Sverige och Kompani Giraff har etablerat sig som en av landets ledande grupper inom fältet”