Nycirkus: Outlines

Var Stora scen
Målgrupp Från 7 år och uppåt
Längd: 90 min + paus

CirkusMania är tillbaka! Lagom till att restriktionerna hävs får vi nu möjlighet att uppleva hisnande och humoristisk nycirkus på plats. Senast vi gjorde det uppträdde Cirkus Cirkör med föreställningen Bloom inför en hänförd publik på en utsåld Stora scen i Dieselverkstaden.

Face First Company
I föreställningen Outlines utforskar de fem akrobaterna i Face First Company både våra vanor och ovanor. Med rasande skicklighet kastar de sig handlöst ut i det okända för att spränga gränser och bryta invanda mönster. Det är ett humoristiskt och andlöst vackert allkonstverk som sprakar av kreativitet. Musikern Mikaela Hansson är hela tiden närvarande på scenen med sin nyskrivna musik, och är lika delaktig som de andra artisterna med sina kreativa ljudskapelser.

Nycirkusen har sin egen själ men rör sig också i gränslandet mellan andra sceniska konstarter som modern dans, fysisk teater och performance. Humorn är en återkommande ingrediens, det här kompaniet gör gärna satir över såväl sociala situationer som företeelser i nöjesvärlden.

“Face First Company imponerar stort med sin bländande föreställning ”Outlines”. Med hisnande akrobatik, jonglering, balans och sina egna kroppar tänjer de på gränserna till det vi trodde var fysiskt möjligt.”

KÖP BILJETTER HÄR
Pris: Ordinarie 225:-/Pensionär 190:-/Upp till 18 år 190:-
(OBS: Föreställningen är från 7 år)

 

Boka dina biljetter här « tillbaka
Nycirkus: Outlines

Om Face First Company

Face First Company grundades 2019 från urkraften i de hårt arbetande medlemmarnas önskan om att skapa ett sammanhang där både de själva och deras kreativitet skulle kunna flyga fritt.

Namnet representerar viljan att hejdlöst kasta sig in i något, det ständiga risktagande som utgör själva grunden i livet som cirkusartist. Det vill också framhålla personen i den kropp som uppträder på scenen och påminna om att även en fysisk konstform är beroende av artistens personliga uttryck.

Medverkande
Sarah Lett
Anton Graaf
Manda Rydman
Oscar Karlsson
Guillaume Karpowicz 

Konstnärligt team
Musik:
Mikaela Hansson
Ljuddesign: Hannele Philipson
Ljudtekniker: Vilhelm Montán Lindberg
Regi: Philipp Boë
Foton: Sofia Kallner 

Har du barn yngre än 7 år?

 

Vill du uppleva cirkus med lite yngre barn? Den 13 februari har vi Cirkussöndag med föreställningen Tråkmånsafton som är från 4 år - välkomna!

Outlines och Tråkmånsafton är en del av Cirkusmania i Storstockholm som presenterar ett stort antal cirkusföreställningar i Stockolms kommuner - läs om alla föreställningar här: cirkusmania.se

 

Cirkusföreställning: Outlines

Var Stora scen
Målgrupp 7-100 år
Längd: 90 min + paus

Med kompani Face First. Förställningen är en del av cirkusfestivalen Cirkusmania.

När: 18 februari 19:00 och 19 februari 19:00 Dieselverkstadens Stora scen

Inför sin första föreställning blickade var och en av medlemmarna i Face First tillbaka på sin konstnärliga utveckling. Med år av skapande och uppträdanden bakom sig kände sig gruppen inspirerad att synliggöra delar av yrkesrollen som vanligtvis är dolda för publiken. Tillsammans utforskar de nu cirkusens återkommande teman, stundtals med humor, andra gånger med innerlighet.

Face First rör sig ständigt mellan sin gamla verklighet och den nya som de nu skapar tillsammans. I den nya kan de själva välja sina roller och inte bara återskapa de mönster och strukturer som branschen vill placera dem i. I Outlines bjuder Face First in till denna nya värld – med en twist (och några volter).

Föreställningen är 90 min + paus

« tillbaka
Cirkusföreställning: Outlines

Om Face First

Face First grundades 2019, från urkraften i de hårt arbetande medlemmarnas önskan om att skapa ett sammanhang där både de själva och deras kreativitet skulle kunna flyga fritt.

Namnet representerar viljan att hejdlöst kasta sig in i något, det ständiga risktagande som utgör själva grunden i livet som cirkusartist. Det vill också framhålla personen i den kropp som uppträder på scenen och påminna om att även en fysisk konstform är beroende av artistens personliga uttryck.