Familjelördag: Totto, Otto och deras bästa vän Lilla – Kompani Kanalje

Datum 24 november, 2018 Lägg till i min kalender
Tid 15:00-15:35
Var Stora scen
Målgrupp Från 4 år och uppåt
Längd: 35 minuter

När Totto träffar Otto spirar nyfikenheten. I gränslandet mellan samförstånd och missförstånd växer vänskapen fram, prövas och mognar. Följ med på en resa in i kreativitetens landskap där uppfinnarglädjen lyser upp den grå vardagen och magiska illusioner lockar till skratt.

En rolig balansakt mellan fantasi och verklighet som påminner oss om att när skaparglädjen tillåts ta över – kan lampor få fötter, dockor bli levande och saker omkring dig förvandlas till vad du vill.

Totto, Otto och deras bästa vän Lilla hämtar sin inspiration i dans och nycirkus. I den underfundiga föreställningen utmanas barn och vuxna att hitta nya vägar in i lekens värld.

Kompani Kanalje startades vintern 2017 och producerar barnföreställningar med en kreativ blandning av clown, visuell teater, nycirkus och magi. Kompani Kanalje består av Jan Unestam, som är en av grundarna till Cirkus Cirkör och Petter Wadsten, nycirkusartist som turnerat världen över med flertalet internationella kompanier.

Press:
Det är detaljerna som gör helheten. Glas som flyttar sig av sig själva, en stol som mystiskt ger vika och ersätts med en osynlig dito. Det är spänning på en helt annan nivå än arenornas slamriga familjeshower eller tv-kanalernas hetsiga barnprogram. Överhuvudtaget är det är en vacker halvtimmeslång föreställning i ett tempo som inte på något vis är sävligt, men oerhört behagligt
.
Helsingborgs Dagblad-Sydsvenskan

Från 4 år men passar absolut lite äldre barn också! Det är svårt att sätta åldersgränser, detta är en rekommendation. Kolla gärna trailern innan ni bokar biljett!

Längd: ca 35 min
Medverkande:
Regi: Samuel Gustavsson
På scen: Jan Unestam och Petter Wadsten,
Scenografi och kostym: Yvonne Ericsson
Musik: Filip Runesson,
Magikonsult: David Tholander
Fotograf: Malin Arnesson
Produktion: Helsingborgs stadsteater och Kompani Kanalje

Boka här! « tillbaka
Familjelördag: Totto, Otto och deras bästa vän Lilla – Kompani Kanalje

Rekommendation

En förtrollande och Magritte-inspirerad nycirkus där Totto och Otto dukar upp till fest. Med regnrockar över eleganta kostymer och hattar dyker de upp och försvinner, hattarna fastnar, hamnar fel eller bara svävar i luften och publiken skrattar högt. Ett magiskt djup bakom det vardagliga.

Scenkonst för hela familjen

Familjelördag är scenkonst för barn allt från cirkus, musik till dans och teater som är inspirerande oavsett ålder.
Kulturhuset Dieselverkstaden gör ett noga och varierat urval av föreställningar som passar en bred publik på Dieselverkstaden. Titta gärna på trailern på dieselverkstaden.se för att få en uppfattning om föreställningen. Vi försöker ge en åldersrekommendation men barn är så olika, det som passar för ett barn kan vara för svårt ett annat.

Biljetter bokar du på dieselverkstaden.se, ticketmaster.se eller köper direkt i Dieselverkstadens infodisk. Familjelördagarna är ofta fullbokade så köp gärna din biljett i god tid!
Varmt välkomna!

Alla tillfällen

  • 24 november | 15:00-15:35