Familjelördag: Kuntzim, cirkus & jonglering – Ron Beeri

Datum 25 februari, 2023 Lägg till i min kalender
Tid 15:00-15:45
Var Lilla scen
Målgrupp Från 5 år och uppåt

KUNTZIM är en samtida cirkusföreställning för unga. Ordet är jiddisch och betyder ”konsten av tricks”. Här representerar färger, idéer och jonglering det talade språket. Föreställningen hyllar kreativitet, inspirerad av artistens ADHD, och bjuder på jonglering, humor och många överraskande moment.

Ron Beeri föddes i en kibbutz i norra Israel och började jonglera redan som barn. Jongleringen har sedan dess varit en medicin för Beeris ADHD.

– ”Som barn diagnostiserades jag med ADHD och då kunde jag bara se problemen som det orsakade i mitt liv. Jag kunde inte sitta still, hade för mycket energi, gjorde flera saker på samma gång, var medveten om för många detaljer och jag tänkte annorlunda än andra.

 

Senare, när jag upptäckte jongleringen (eller som min mormor brukade kalla det ‘KUNTZIM’) hittade jag en plats där jag kunde använda dessa ”problem” som gåvor.

 

Allt det som hade orsakat sociala svårigheter för mig blev fördelar som jonglör, och senare som scenartist. Dessa sidoeffekter blev kreativa fördelar och jag gjorde en karriär av dem.”

2009 flyttade Ron till Stockholm och tog examen 2012 från Stockholms konstnärliga högskola DOCH) Numera är han medgrundare till kompaniet LAZUZ Compani tillsammans med Itamar Glucksmann. och skapare av sitt eget kompani BEERI. För tillfället turnerar Ron med Kuntzim, Lazuz Company, uppträder med sina solonummer samt lär ut sina egna metoder på platser runt om i världen.

KUNTZIM är ett lekfullt laboratorium med fokus på den kreativa processen att generera någonting nytt: Ha en kreativ idé – Applicera idén på en situation – Situationen förändras och någonting nytt uppstår. Under framträdandet får publiken se en individs kreativa process bestående av att först analysera och förstå hur saker fungerar, för att sedan omvandla dem till någonting annat.

Efter föreställningen finns det möjlighet att ställa frågor och ha ett kortare samtal med artisten.

Rekommendation: “Jonglering i världsklass av en internationell artist vars arbetsplats är världen. Sverige har en Cirkushögskola (DOCH) som tillhör en av världens främsta dit unga blivande artister söker sig från världens alla hörn. Så kom Ron Beeri till Sverige.”
Katarina Weidhagen, kulturproducent Kulturhuset Dieselverkstaden

Stöds av: Konstnärsnämnden, Subtopia, Region Stockholm Cirkus, Dansistan/Cirkusistan.


Pris: 120 kr per biljett oavsett ålder
Ålder: Från 5 år och uppåt. Det är svårt att sätta åldersgränser, detta är en rekommendation, titta gärna på trailern nedan, så får du en uppfattning om föreställningen.
Tid: 15:00-15:45
Arrangör: Kulturhuset Dieselverkstaden

Se våra köpvillkor för biljetter här

Köp biljett här! « tillbaka
Familjelördag: Kuntzim, cirkus & jonglering – Ron Beeri

Om föreställningen och medverkande

Skapare och artist: Ron Beeri
Registöd: Stacey Sacks
Ljuddesign: Michael Glucksmann
Kostymdesign: Giulia Grumi
Fotograf: Jonatan Agami
ronbeeri.com

Om Familjelördag

Familjelördag, Cirkussöndag eller Lovteater är scenkonst för barn, allt från cirkus, musik till dans och teater som är inspirerande oavsett ålder. Kulturhuset Dieselverkstaden gör ett noga och varierat urval av föreställningar som passar en bred publik.

Alla tillfällen

  • 25 februari | 15:00-15:45