Familjelördag: Glömstället – Teater Fredag

Datum 08 oktober, 2022 Lägg till i min kalender
Tid 15:00-15:45
Var Lilla scen
Målgrupp Från 5 år och uppåt

Redan när farfar hämtar fel barn på skolan, förstår Edvin att det här blir en helg han aldrig glömmer. Och när pappa förbjuder dem att gå till skogen som dom brukar lyckas Edvin ändå lura med farfar dit.Men det visar sig att farfar är mer virrig än Edvin kunnat ana. Tillsammans måste dom två försöka ta sig tillbaka hem. Glömstället handlar om Edvin och hans farfar och helgen då allt förändrades. Det är en både rolig och spännande berättelse om vad som kan hända när glömskan slår in.

Röster om föreställningen
”Väldigt gripande”
Lärare på lågstadiet, Hjo

”Jag vill också springa i kapp med min farfar”
Elev på lågstadiet Hjo

”Otroligt duktiga skådepelare, som lyckades fånga elevernas intresse på ett skickligt sätt. 6:orna satt som fängslade i sina stolar framför scenen. ”
Kulturombud mellanstadieskola, Stockholm

Rekommendation: En liten pojke har en speciell farfar som han tycker om. Tillsammans är dom i skogen. Men hur är det egentligen med farfar? En musikalisk och underfundig föreställning om kontakten mellan olika generationer, om minne och att glömma.
Katarina Weidhagen, Kulturhuset Dieselverkstaden

Pris: 120 kr per biljett oavsett ålder, boka din biljett här
Ålder: Från 5 år och uppåt. Det är svårt att sätta åldersgränser, detta är en rekommendation, titta gärna på trailern nedan så får du en uppfattning om föreställningen.
Tid: 15:00-15:45
Arrangör: Kulturhuset Dieselverkstaden

 

Köp/boka biljett här! « tillbaka
Familjelördag: Glömstället – Teater Fredag

Om Teater Fredag och medverkande

Teater Fredag är en av Nackas två fria teatergrupper som producerar, regisserar och arrangerar teaterföreställningar för barn och unga. De hade tidigare en scen i Saltsjöbadens gamla kommunalhus och deras kontor ligger i Sickla. Teater Fredag spelar för skolor, förskolor och offentlig publik i hela Sverige men gärna för Nackaborna. Deras främsta målgrupp är barn och unga mellan förskola och gymnasiet men de gör även produktioner för vuxna. Läs mer på gruppens hemsida

Dramatik: Erik Norberg och Anders Alnemark
Skådespelare: Lucas Grimstedt och Anders Alnemark
Röster: Annika Olsson, Ulrika Mannerfeldt och Hans Christian Thulin
Scenografi/illustration: Hanna Cecilia Lindkvist
Musik: Erik Norberg
Ljus: Lina Benneth
Affisch/Illustration: Hanna Cecilia Lindkvist
Fotograf: Martin Skoog

 

Om Familjelördag

Familjelördag, Cirkussöndag eller Lovteater är scenkonst för barn, allt från cirkus, musik till dans och teater som är inspirerande oavsett ålder. Kulturhuset Dieselverkstaden gör ett noga och varierat urval av föreställningar som passar en bred publik.

Alla tillfällen

  • 08 oktober | 15:00-15:45