Textile Action – Ta isär och bygga upp VT-23

Var Märtas målarsal (f.d. Bildsalen)
Målgrupp 10-15 år

För dig som vill skapa med textila material som bas, huvudsakligen återbruk. Med inslag av vardagliga föremål att göra om och delvis andra återvunna material såsom metall, trä, papper.

Lekfullhet och testarglädje är ledorden, att väcka lust till materialen och teknikerna är målet. Med ett spektra av metoder kan varje individ botanisera, testa, experimentera och välja för att hitta sin väg, sin metod och sina tekniker.

Ansök senast den 8/1 för att säkra din plats

Dag och tid: Onsdag 15:30-16:45
Åldrar: 10-15 år född -08, -09, -10, -11, -12 eller -13
Lärare: Agnes Nissen
Antal platser: 12 st
Avgift: 923 kr (inte Nackabo: 2 800 kr)
Arrangör: Kulturhuset Dieselverkstaden

Kursen ingår i Nacka kommuns kundval kulturskola. Om du är folkbokförd i Nacka så bokar du kursen direkt i en kurskatalog på kommunens hemsida: www.nacka.se/kulturskolor

Inte Nackabo? Frågor? Mejla: annaeva.olin@nacka.se

Datum: 25/1, 1/2, 8/2, 15/2, 22/2, 8/3, 15/3, 22/3, 29/3, 5/4, 19/4, 26/4, 3/5, 10/5

Anmälan! « tillbaka
Textile Action – Ta isär och bygga upp VT-23

Tanken bakom kursen

De flesta av oss vill känna en delaktighet i omställningen som vi och vår gemensamma jord så väl behöver, aktivera oss och påverka utvecklingen framåt. Vi vill röra oss åt rätt håll och skapa förändring, och ett meningsfullt sätt att verka är att just sätta händerna i rörelse. Genom att arbeta med material som redan har tillverkats för något annat syfte och sen har ratats, genom att förädla och lyfta upp det som värdefullt visar vi både för oss själva och omgivningen att vi kan se på våra resurser på olika vis.

Vi kan vara förändringen. Vi kan vara motvikten när det skapas över 100 miljarder nya plagg per år och varje plagg används endast 8 gånger innan det slängs.

Och vi kan skapa och utvecklas kreativt och ha kul medan vi gör det. En riktig win-win som lätt skapar ringar på vattnet och inspirerar flera av bara farten.

Om våra kurser

Grupperna är indelade efter ålder. Våra elever har blandade erfarenheter och kunskaper och handleds av läraren utifrån sina unika förutsättningar.

På våra kurser får eleverna grundläggande kunskap i olika tekniker inom ämnet och möjlighet att utveckla sitt eget, personliga konstnärliga uttryck.