Knutssons karameller: Folkmusik i vårdagjämningen

Var Lilla scen
Målgrupp Unga vuxna och vuxna
Längd: 75 minuter

Dagarna omkring vårdagjämningen går solen upp rakt i öster, och omkring tolv timmar senare går den ner rakt i väster. Kvällens konsert bjuder musik från öst till väst i en konstellation som aldrig hörts förut men där musikerna känner varandra väl sen tidigare samarbeten. Njut av detta unika musikaliska möte!

Medverkande:
Tuulikki Bartosik – Accordeon
Erik Rydvall – Nyckelharpa
Suranjana Ghosh – Tabla (Indiska trummor)
Jonas Knutsson – Saxofoner
 
Tuulikki Bartosik med rötterna i Estland har med sin lyskraft och stora musikanteri varit en del av musikscenen i Estland, Finland och Sverige under många år. Som pedagog och musiker har hon byggt en viktig kulturbrygga mellan Estland och Sverige.
År 2015 blev en av hennes duoplattor listade som en av de bästa folkmusikskivorna i England av brittiska  The Telegraph. 2016 släppte hon sitt första soloalbum “Storied Sounds” som har fått utmärkta recensioner världen över.
Hon samarbetar också med Timo Alakotila, Hannah James, Karen Tweed, Teija Niku, Mari Kalkun, Kristjan Järvi med flera.
Lyssna och se Tuulikki Bartosik via den här länken

Erik Rydvall, en virtuos musiker med flera hyllade och stilbildande projekt i bagaget. Till exempel folkmusikgruppen Nordic men också samarbetet med hardingfelespelmannen Olav Luksengård Mjelva, startat duon Rydvall/Mjelva och därmed skapat ett ovanligt möte mellan den norska hardingfelan och den svenska nyckelharpan.
Eriks musikaliska bredd kan inte beskrivas bättre än att han har varit solist spelat med såväl flamencokompaniet Flamencos en route i Schweiz, och storbandet Bothnia Rhythm Orchestra, som med Danska Radions flickkör och Norrlandsoperans Symfoniorkester.
Lyssna och se Erik Rydvall via den här länken

Suranjana Ghosh kommer från Calcutta, Indien och är en av mycket få kvinnliga professionella tablasspelare, Den första tablalektionen fick hon vid fyra års ålder av sin far. Att lära dottern tabla var ett högst ovanligt val, då det antogs att endast män kunde spela detta instrument.
Suranjana har i många år förgyllt den svenska musikscenen med sin mycket skickliga spelstil och smittande energi. Många samarbeten har det blivit, ofta rakt över musikaliska genrer, från öst till väst och gärna i nydanande musiksammanhang. 2014 fanns till exempel hennes tablaspel representerat under Håkan Hellströms bejublade konsert på Ullevi. Suranjana samarbetar gärna med unga människor för att föra tablatraditionen vidare. Hennes studier vid Rabindra Bharati University of Calcutta resulterade i två guldmedaljer samt en regional (West Bengal) och en nationell utmärkelse.
Lyssna och se Suranjana Ghosh via den här länken

Välkomna att möta våren genom det här musikaliska mötet!
Biljetter: 160 kr (ordinarie) 80 kr (studenter och pensionärer)
Biljetter köper du i Dieselverkstadens infodisk, via länken nedan eller på ticketmaster.se

Boka din biljett här! « tillbaka
Knutssons karameller: Folkmusik i vårdagjämningen

Om Jonas Knutsson

Jonas Knutsson- saxofonist, tonsättare och arrangör – har bjudits in till Dieselverkstaden fyra gånger under våren. Olika teman och genrer blandas och vävs samman och bildar tillsammans föreställningsserien Knutssons karameller.

Karameller kan ju som bekant ha olika smak, en del är söta eller starka men de kan också vara sura eller beska. Så kom till Dieselverkstadens scener och upplev bland annat improviserad jazz, yoga, folkmusik och dikter om kärleken och livet. (Fyra olika föreställningar som spelas den 24 januari, 14 februari, 21 mars och 11 april)