Jubileums-jazz: SOL SOL i Lamberts hörna

Var Lamberts hörna, Järnvägsgatan (Mitt emot Urban Deli, hörnet vid trappan upp mot Smedjegatan och Tvärbanan)
Målgrupp Alla är välkomna!

SOL SOL består av Elin Forkelid (saxofon), David Stackenäs (gitarr), Mauritz Agnas (bas) och Anna Lund (trummor)- fyra högprofilerade egensinniga musiker inom genren jazz/improvisation.

Tillsammans har dom startat denna kvartett, till vilken Stackenäs och Forkelid bidrar med kompositioner. Den gemensamma röda tråden är starka melodier, befriade från genre.

Med lagom mycket respekt för det komponerade vill dom tillsammans plocka isär musiken, låta den ta oväntade vändningar, glida ut i tomma intet. Livet är fyllt av kontraster, så även SOL SOLs musik; den tillåts vara stark liksom bräcklig, sammetslen liksom stenhård, varm liksom kall.

“Vi vill göra musik som vi själva blir överraskade av. Musik som vi själva blir berörda av – för om inte vi blir berörda kommer sannolikt ingen annan heller att bli det.”

SOL SOL ger sig ut på en odyssé utan att veta vare sig hur målet kommer att se ut eller låta. Kanske hamnar vi på en vacker plats, kanske på en ful. Kanske en som är bägge delar. Vi får se.

Fotograf: Micke Keysendal
Arrangör: Kulturhuset Dieselverkstaden och Nacka konsthall

« tillbaka
Jubileums-jazz: SOL SOL i Lamberts hörna

Fri entré!

Eftersom det är fri entré kan kö uppstå. Vi har begränsat antal platser och ber alla att respektera avstånd till varandra och att följa FHMs rekommendationer när det kommer till att hålla sig hemma vid minsta tecken på förkylning/halsont. Vi vill inte hamna i smittokaos igen, eller hur. Varmt välkomna!