Jubileums-föreställning: På villovägar – Dockteatern Tittut

Var Lilla scen
Målgrupp Från 2 år och uppåt

Gamla saker städas ut och Nalle hamnar i en av lådorna. Oj, undanställd i ett mörkt förråd! Vill hem igen! Nalle klättrar ur lådan… hör konstiga ljud…är det någon som gråter?  

Sakta börjar den nya världen ta form och Nalle inser att här finns mycket att upptäcka! Förrådets alla undanställda saker får liv och en magisk värld öppnar sig. Nalle träffar en vän och tillsammans påbörjar de den svindlande resan hem igen.  

Följ nallens resa genom rädsla och längtan, glädje och hopp. Om att bli lämnad och känna sig övergiven. Om att hitta modet och styrkan. 

Publikröster:
– ”Det var det bästa jag hört!” En flicka som sa! Helt upprymd.
– ”Jag kommer aldrig glömma den här!” En pojke som uttryckte.
– ”Fantastiska effekter och barnen skrattade mycket.” Pedagoger, Berguddens förskola

Press
“…här samverkar teaterns alla uttrycksmedel på ett föredömligt sätt till att frambringa äventyret. Inte minst Hugo Therkelsons ljudbild skapar rytm och effekter som för oss direkt från storstadens buller, där gymnastikskor försedda med lattevispar och övertaggade dammsugare bidrar till kakofonin, till ett drömskt grönt landskap ackompanjerat av mjuk valstakt.”
DAGENS NYHETER  

“Ett rivjärn upplyst inifrån kan bli ett höghus, en rad bestick kan åka buss och en träslev kan bli en vän. Huvudpersonen är en vanlig Nalle. Låter det tråkigt? Inte det minsta.”
EXPRESSEN  

Rekommendation: Barnen är helt uppfyllda av Dockteatern Tittuts magiska värld skapat av bara vardagssaker och ljud. Äventyret finns bakom hörnet och sätter igång fantasin hos barnen med ett nytt grepp som man inte sett förut!
Katarina Weidhagen, Kulturhuset Dieselverkstaden

Tid: 12:30 – 13:15
Pris: 120 kronor per person (oavsett ålder), boka biljett här
Från 2 år men passar absolut lite äldre barn också! Det är svårt att sätta åldersgränser, detta är en rekommendation, titta gärna på trailern nedan så får du en uppfattning om föreställningen.
Arrangör: Kulturhuset Dieselverkstaden

Köp/boka biljett här! « tillbaka
Jubileums-föreställning: På villovägar – Dockteatern Tittut

Om föreställningen

Idé: Sophia Segrell, Lisa Kjellgren Almstig, Hugo Therkelson & Sigyn Stenqvist 
Regi: Sophia Segrell 
Scenografi: Sigyn Stenqvist 
Musik & ljuddesign: Hugo Therkelson 
Ljus: Sigyn Stenqvist, Robin Thorman 
Dockor: Lisa Kjellgren Almstig 
Medverkande: David Skogman & Martina Grimstedt
Foto: Sigyn Stenqvist
Produktion: dockteaterntittut.se

Om gruppen

När Dockteatern Tittut 1977 började göra teater för barn från två år bröts ny mark. Inom svensk teater var det vid den tiden otänkbart att spela för barn under fem år. Man trodde inte att de kunde förstå. Idag görs teater för bebisar och vi vet att det nyfödda barnet har med sig både upplevelser och intryck.

I över 40 år har Tittut skapat engagerande och konstnärligt starka föreställningar. Alltid med fokus på de yngsta barnen och med ambitionen av vara angelägen och nyskapande. Många av besökarna debuterar som publik och vi vill att deras första möte med teatern ska bli minnesvärt och lustfyllt. Efter många års erfarenhet vet vi att introduktionen är viktig. Varje föreställning inleds med mötet mellan skådespelare och publik i foajén för att skapa förtroende och nyfikenhet.