Jubileums-föreställning: Fröken Elvis & Giganterna

Var Stora scen
Längd: 1 tim och 40 min inkl paus

En konsert i föreställningsformat med svängiga arrangemang. Musik med humor, värme, lite allvar, och en jädra massa instrument.

Fröken Elvis är tillbaka med ny skiva OCH ny föreställning! Men hur toppar man egentligen Kungen? Jo, med Giganter såklart! Och det är inte vilka giganter som helst som presenteras. Fröken Elvis har den här gången tagit sig an musik av klassiska tonsättare, men det utan att det på något sätt blir stramt eller högtidligt. Nej, glatt spelas Chopin på sked och gaffel, och Beethovens ”Für Elise” får minst sagt ny kostym i en typ av upptempo klezmer-variant! Självklart får också giganternas gigant, Elvis, plats: Med på repertoaren finns både de välbekanta svenska Elvis-pärlorna och några rykande färska tolkningar!

PRESS:
FRÖKEN ELVIS & GIGANTERNA (ALBUM)
Läs hela recensionen HÄR!
“Det mesta gör att man häpnar; de finurliga texterna, de starka arrangemangen och en bedövande musikalisk skicklighet. Frontlöparen är Camilla Fritzén, med sin sång och sina texter. Allt flödar av en böljande friskhet och lekfullhet och en mångfald av rörelser och infallsvinklar; det finns inga hinder, inga spärrar bara öppna gläntor och grindar. Det är som en musikalisk smitta, som vandrar från cell till cell.” – Lira

KUNGEN OCH VI (ALBUM)
“Texterna fortsätter att vara osedvanligt självklara, ja, rent av berikade av sin nya form. Och de nya låtarna (som får utgöra ‘och vi’)  är, bandets vana trogen, ständigt varierande; skickligt pendlande mellan poppig fest och vissnyggt allvar. Därtill är det hela tight och skickligt musicerat … ” Anna Wallentin, NT/Corren »

ELVIS PÅ SVENSKA (ALBUM)
“Med en god portion humor, lite allvar och stor musikalisk skicklighet lyckas Fröken Elvis vända de ursprungliga machoperspektiven till något väldigt vardagligt svenskt – och framförallt kvinnligt” Magnus Börjesson, Nerikes Allehanda »

När: 17 september 19:00
Var: Stora scen
Pris: Ordinarie 285,00 SEK per biljett
Student/Pensionär 255,00 SEK per biljett
Gå två betala för en 142,50 SEK per biljett – totalt 285 SEK
Foto: Tom Goren

Köp biljett här! « tillbaka
Jubileums-föreställning: Fröken Elvis & Giganterna

Om Fröken Elvis

Fröken Elvis har blivit ett av våra mest älskade liveband. Med utsålda turnéer och publikrekord över hela Sverige. Med sin genuina värme och humor låter Fröken Elvis publiken lyssna till svenska, träffande texter i lekfulla arrangemang där hela känslospektrat och spelglädjen ges utrymme, både på skiva och på scen.

Medverkande:
Camilla Fritzén – sång, översättning, text
Lisa Bodelius – trombon, kontrabas, piano, dragspel, slagverk, körsång, översättning, text
Maria Olsson – trumset, slagverk, körsång
Josefin Berge – gitarr, körsång, piano
Sanna Andersson – kontrabas, körsång, ukulele, gitarr, dragspel, munspel

Läs mer här