Familjelördag: Reflex – Jelnek

Var Stora scen
Målgrupp Från 5 år och uppåt
Längd: Ca 40 min (25 min föreställning + 15 min dansworkshop)

Dansföreställningen Reflex blandar och twistar trafikens strikta regler med genvägar och absurda händelser, vilka leder till fantasifulla situationer, skratt, fart, faror och magi. Reflex är ett äventyr om att vara på väg någonstans men kanske inte alltid hamna där en förväntade sig. Genom en abstrakt och lekfull resa som väcker både tankar och fantasi får publiken upptäcka att de som går vilse hittar nya vägar och äventyr. Publiken får vara med om både en föreställning och en workshop tillsammans med dansarna.

Rekommendation: Genom lek med bildäck, magiska hus och blinkande trafikljus och mycket humor vrider och vänder Danskompaniet JELNEK vår fantasi åt alla håll. Vad händer om allt var upp och ner? Hur spännande är inte en reflex eller en skugga

Pris: 100 kr per biljett oavsett ålder
Ålder: Från 5 år och uppåt, kolla gärna trailern innan besök!
Tid: 13:00-13:40 ( Tyvärr har vi varit tvungna att ställa in föreställningen som var planerad klockan 15.)
Arrangör: Kulturhuset Dieselverkstaden

Köp/boka biljett här! « tillbaka
Familjelördag: Reflex  – Jelnek

Om Danskompaniet JELNEK

JELNEK har sin bas i Stockholm och verkar över hela Sverige med att sprida dans genom föreställningar, projekt och workshops. Vi är övertygade om att dans är till för alla. Samtliga av kompaniets medlemmar är utbildade vid kandidatprogrammet i danspedagogik på DOCH, Dans och Cirkushögskolan, och brinner för att möta barn, ungdomar och vuxna genom dans.

JELNEK arbetar mot barn och ungdomar som främsta målgrupp och vi har en stor vana av att paketera våra föreställningar i en pedagogisk kontext. Genom att arbeta nära vår målgrupp i residens och projekt i skolor har vi utvecklat ett arbetssätt och en ton som gör att våra föreställningar och vår övriga verksamhet är begriplig även för en ung publik som är ovan vid scenkonst.

Vi strävar efter att avmystifiera danskonsten utan att tumma på den konstnärliga kvaliteten. Vi tycker att det är viktigt att barn och ungdomar får känna sig delaktiga i konstupplevelser som inte är ordbaserade och som utmanar dem att ta till sig något som är abstrakt.

Fotograf: Jasmine Attié

Om Familjelördag

Familjelördag, Cirkussöndag eller Lovteater är scenkonst för barn, allt från cirkus, musik till dans och teater som är inspirerande oavsett ålder. Kulturhuset Dieselverkstaden gör ett noga och varierat urval av föreställningar som passar en bred publik.