Familjelördag: Rätt rätt fel – Nalle Clown

Var Lilla scen
Målgrupp Från 5 år och uppåt

Cirkus, magi och sociala misslyckanden.

En fartig show som passar alla! Alla gör bort sig ibland. Hur gör man för att kunna skratta åt sina egna misstag? Varför är det viktigt att fundera på och prata om hur man ska vara mot sig själv och mot andra? 

Rekommendation: En varmglad föreställning om att inte veta hur man ska göra och att göra bort sig. Eller bättre att göra ”fel” och ändå reda ut det till slut. På något sätt. Barnen älskar Nalle Katastrof. Och också en del vuxna som känner igen sig. Och det är många.
Katarina Weidhagen, Kulturhuset Dieselverkstaden

Föreställningens teman är:
– Vad är Rätt Rätt Fel på en teater?
– Vad är Rätt Rätt Fel när någon bjuder på kanelbullar?
– Vad är Rätt Rätt Fel när man äter?
– Är det alltid fel att misslyckas?

Syfte:

Röster om föreställningen:

“En fin och varm föreställning” – Manne, Clown
“Nalle är min nya idol!” – Mia, Bibliotekarie Näsbypark
“Underbara Nalle!” – Magnus, Mittiprickteatern
“Så fantastiskt bra!” – Ulrika, Kultursekreterare

Pris: 120 kr per biljett oavsett ålder, boka din biljett här
Ålder: Från 5 år och uppåt. Det är svårt att sätta åldersgränser, detta är en rekommendation, titta gärna på trailern nedan, så får du en uppfattning om föreställningen.
Tid: 15:00-15:45
Arrangör: Kulturhuset Dieselverkstaden

Köp/boka biljett här! « tillbaka
Familjelördag: Rätt rätt fel – Nalle Clown

Om Föreställningen och Nalle Clown

Av och med: Nalle Laanela
Scenografi, kostym, mask: Emma Laanela
Produktion: www.laanela.com

Om gruppen:
Nalle Laanela, Konstnärlig ledare
Nalle är grundaren av Clowner utan Gränser och har 30 års erfarenhet av att sprida skratt till barn och deras familjer jorden runt. När Nalle inte är ute på turné så arbetar han internationellt som regissör och clownprofessor.

Clownmanifestet
Det här är min bok som mina föreläsningar och workshop är baserade på. Dels clownmanual, dels berättande och dels rant – Clownmanifestet täcker clownartisten/regissören/läraren Nalleslavskis erfarenheter, filosofier och metoder.

En bok för clowner, fysiska komiker, skådespelare, musiker, jonglörer, dockspelare, magiker, gatuartister och dansare. Oavsett vilken form ditt clownskap har – teater, gatuteater, komedi, burlesk, magi, cirkus – ger den busigt namngivna Nalleslavski-metoden dig praktiska verktyg för att skapa komedimaterial som fungerar universellt, över kulturella och språkliga barriärer.

Emma Laanela, chefsdesigner
Emma har hjälpt scen- och filmbranschen att skapa karaktärer sedan 2007. Förutom mask, kostym och scenografi så skapar Emma även företags visuella profil som affischer och hemsidor.

Om Familjelördag

Familjelördag, Cirkussöndag eller Lovteater är scenkonst för barn, allt från cirkus, musik till dans och teater som är inspirerande oavsett ålder. Kulturhuset Dieselverkstaden gör ett noga och varierat urval av föreställningar som passar en bred publik.