Familjelördag: Om tvål och såpa – Vetenskapscirkus- UTSÅLT!

Var Utomhus om väder tillåter/ Stora scen
Målgrupp Från 3 år och uppåt
Längd: 60 minuter (varav 25 min workshop)

Föreställningen är utsåld. 

Rekommendation: Det är enormt spännande med experiment för barn och det är något som de gör hela tiden – utan att veta om att det är det dom gör. När de undersöker världen gör de vetenskapliga upptäckter. Vad händer om jag gör så här? Tar lärdomar och gör om.

En föreställning med Rasmus Wurm, som med hjälp av cirkusnummer och vetenskapliga undersökningar på lättsamt sätt förklarar olika fenomen men framför allt underhåller och väcker barns nyfikenhet att undersöka världen.

Rasmus, från “Institutet för Förståsigpåare”, håller ett bubbligt föredrag om tvål och såpa. Det blir häftiga trick med såpbubblor som varvas med experiment om vatten, olja och tvål och lite historia. När började människan tvätta sig med tvål och varför är den så bra mot sjukdomar och bakterier? Evigt aktuellt.

OBS!
Föreställningen är indelad i två moment: show 25 minuter + workshop 25 minuter, med paus mellan. Räkna med minst 60 minuter.

Under showen berättar Rasmus om såpa och tvål och gör gigantiska såpbubblor i olika formationer. Workshop sker helst utomhus och i mindre grupper (max 25 barn) och barnen får blåsa stora bubblor och lära sig att sätta ihop dem, men även att blåsa in bubblor i bubblor.

Om föreställningen: Barnen sitter indelade i lagom stora grupper på rekommenderat avstånd. I Första hand är det en utomhusaktivitet med såpbubblor i centrum. Barnen får lära sig hur såpbubblor är uppbyggda och varför tvål funkar så bra mot Covid-19 virus. De övar sig i hantera något skört och ömtåligt. Vetenskapstyngden anpassas till barnens ålder.

Foto: © Rasmus Wurm

Tid: 15:00
Pris: 100 kronor per biljett
Från 3 år. Det är svårt att sätta åldersgränser, detta är en rekommendation. Kolla gärna trailern för att få en uppfattning om föreställningen.

Arrangör: Kulturhuset Dieselverkstaden

Köp biljett « tillbaka
Familjelördag: Om tvål och såpa – Vetenskapscirkus- UTSÅLT!

Medverkande

Av och med: Rasmus Wurm Produktion: rasmuswurm.se

Om Familjelördag

Familjelördag är scenkonst för barn, allt från cirkus, musik till dans och teater som är inspirerande oavsett ålder. Kulturhuset Dieselverkstaden gör ett noga och varierat urval av föreställningar som passar en bred publik.