Familjelördag: Om tvål och såpa – en ren cirkus med Rasmus Wurm

Var Stora scen och utomhus
Målgrupp Från 3 år och uppåt

En föreställning med Rasmus Wurm, som med hjälp av cirkusnummer och vetenskapliga undersökningar på lättsamt sätt förklarar olika fenomen men framför allt underhåller och väcker barns nyfikenhet att undersöka världen.

Rasmus, från “Institutet för Förståsigpåare”, håller ett bubbligt föredrag om tvål och såpa. Det blir häftiga trick med såpbubblor som varvas med experiment om vatten, olja och tvål och lite historia. När började människan tvätta sig med tvål och varför är den så bra mot sjukdomar och bakterier? Evigt aktuellt.

Aktiviteten har två moment. Under showen som sker på Stora scen inomhus berättar Rasmus om såpa och tvål och publiken får beundra gigantiska såpbubblor och kanske se allehanda ihop byggda såpbubblor i olika formationer. Showen inomhus är 25 minuter.

Sen förflyttas vi utomhus till Marcusplatsen. Workshop sker i mindre grupper (max 25 barn), och publiken får själva blåsa över en meter stora bubblor och lära sig några trix med dem. Dels att sätta ihop bubblor men även att blåsa in bubblor i bubblor. Efteråt får barn och vuxna torka av sina händer med papper och uppmuntras sedan att tvätta dom i ljummet vatten. Barnen får lära sig hur såpbubblor är uppbyggda och varför tvål funkar så bra mot virus. De övar sig i hantera något skört och ömtåligt. Vetenskapstyngden anpassas till barnens ålder. Räkna med att både inomhusshowen och workshopen sammanlagt tar minst 60 minuter.

Rekommendation: Det är enormt spännande med experiment för barn och det är något som de gör hela tiden – utan att veta om att det är det dom gör. När de undersöker världen gör de vetenskapliga upptäckter. Vad händer om jag gör så här? Tar lärdomar och gör om.
Katarina Weidhagen, Kulturhuset Dieselverkstaden

Foto: © Rasmus Wurm
Tid: 15:00-16:00
Pris: 120 kronor per biljett oavsett ålder, klicka här för att boka
Från 3 år. Det är svårt att sätta åldersgränser, detta är en rekommendation. Kolla gärna trailern för att få en uppfattning om föreställningen.
Arrangör: Kulturhuset Dieselverkstaden

Boka dina biljetter här! « tillbaka
Familjelördag: Om tvål och såpa – en ren cirkus med Rasmus Wurm

Om föreställningen

Av och med: Rasmus Wurm
Produktion: wurm.se

Om Rasmus Wurm
Rasmus Wurm – cirkusartist, jonglör, varietéartist, trollkarl samt förståsigpåare. Stora som små scener har passerat förbi Rasmus karriär och han har turnerat runt om i världen på såväl traditionell cirkus- och teaterscener som på klubbar och festivaler.

Rasmus har en lång erfarenhet bakom sig som både gatu- och varietéartist. Han har uppträtt på Europas alla gator samt på otaliga events genom åren. År 2011 tog han sig till semifinalen i Svenska Talang. Med barnsbenen i Tyskland reste han i ung ålder för att utbilda sig på cirkusgymnasiet i Sverige. Vidare gick han på Cirkuspiloterna som idag är DOCH, Dans och Cirkushögskolan i Stockholm.
Rasmus har en gedigen uppdragsbank, här följer ett urval: Cirkus Cirkör, Scenkonst Sörmland, Världsutställningen i Shanghai 2010, Magic Bar, GOP Varieté, Krystallpalast, Cirkus Viktoria, Melt, Clowns without Borders Sweden och Stockholms Stadsteater.

Om Familjelördag

Familjelördag, Cirkussöndag eller Lovteater är scenkonst för barn, allt från cirkus, musik till dans och teater som är inspirerande oavsett ålder. Kulturhuset Dieselverkstaden gör ett noga och varierat urval av föreställningar som passar en bred publik.