Familjelördag: Nesa i jorda – ENT/Kompani TO – Nycirkus

Var Stora scen
Målgrupp Från 4 år och uppåt
Längd: Ca 40 min

Vackert, nästan som en levande tavla, missa inte tillfället att uppleva denna föreställning!

Nesa i jorda är en finurlig cirkus om skogens hemligheter. Visste du att svampen hjälper träden att prata med varandra? Svampen är nämligen skogens telefon. Vi funderar och berättar sagor från verkligheten. Två luftakrobater och en musiker klättrar, gräver, balanserar och planterar. Kan vi tillsammans bli lika starka som myrorna? Till fiolens drömmande och lekfulla toner utforskar akrobaterna höjden, jorden och vad som finns under jorden. Kanske hittar de begynnelsen på ett träd?

Rekommendation: Hur kan träd prata med varandra under jorden? Hur vet man hur gammalt ett träd är? Visste ni att träd pruttar? Hur ser livet ut under jord? I denna finurliga nycirkus lyfts de stora frågorna fram om växandet.
Katarina Weidhagen, kulturhuset Dieselverkstaden

Pris: 120 kr per biljett oavsett ålder. Boka biljett här
Ålder: Från 4 år och uppåt. Kolla gärna trailern nedan innan besök. OBS, trailern är på engelska, men föreställning är på svenska.
Tid: 15:00-15:40
Arrangör: Kulturhuset Dieselverkstaden

Köp/boka biljett här! « tillbaka
Familjelördag: Nesa i jorda – ENT/Kompani TO – Nycirkus

Om föreställningen och medverkande

Regi: Mari Dahl Stoknes, Karoline Aamås och Love Kjellsson
Foto: Troels Rosenkrantz Fuglsang
På scen: Mari Dahl Stoknes, Karoline Aamås och Love Kjellsson
Musik: Love Kjellsson
Produktion: ENT och KompaniTO
Med stöd av: R.E.D, Subtopia och Cirkus Xanti och Dansistan

ENT – konstnärlig vision

Vi tror att konst är för alla, därför skapar vi föreställningar som berör publiken oavsett ålder eller kulturell bakgrund. Söker efter hållbara och effektiva sätt att omtolka konstformerna musik och cirkus. Vi erbjuder nya typer av dramaturgi, alltid utforskande, men aldrig konfronterande.

Traditionell violinmusik, sedvanlig luftakrobatik och väldefinierade estetiska universum är gemensamma drag i ENT:s föreställningar. Vårt utforskande förhållningssätt till material och platser, är en grund i den filosofiska resan som konstskapande för oss innebär.

Vi skapade ENT för att dela en plattform där vi kan utvecklas, både som människor och konstnärer. Vårt mål är att bekämpa sexism, idioti och främja respektfull kärlek till naturen.

ENT är en community som uppmuntrar och stärker medlemmarna, artisterna. När vi tillsammans utvecklar material utmanar vi också visionen om ett unikt konstnärligt sinne. De idéer som vi skapar tillsammans, ägs av oss tillsammans.

KompaniTO är ett norskt cirkus- och danskompani. Det grundades 2014 av Tamar Ohana Goksøyr och Mari Dahl Stoknes. Vi arbetar i korsningen mellan cirkus, dans, fysisk teater, musik och text, för att skapa scenkonst som är öppen, utmanande och välkomnande.

Förutom att skapa och framföra våra egna föreställningar, samarbetar KompaniTO med framstående artister och företag. KompaniTO anordnar även cirkus- och scenkonstfestivalen Merge Norge – Scenekunstfestival för nycirkus. Nästa upplaga av festivalen kommer att vara i Oslo i november 2023.

Om Familjelördag

Familjelördag, Cirkussöndag eller Lovteater är scenkonst för barn, allt från cirkus, musik till dans och teater som är inspirerande oavsett ålder. Kulturhuset Dieselverkstaden gör ett noga och varierat urval av föreställningar som passar en bred publik.