Familjelördag: Mikro Makro – dans mitt i universum

Var Stora scen
Målgrupp Från 4 år och uppåt

En svindlande dans- och musikupplevelse för barn! Tänk att vi alla är rymdvarelser – för jorden finns i rymden. Sådana svindlande insikter och nyfiken lekfullhet samsas i Nomodacos poetiska föreställning för barn. 

Från minsta dammtuss till drömmar och galaxer. I Mikro Makro blir världens underverk synliga i smått och stort. Danskompaniet Nomodaco skapar med enkla medel ett magiskt rum där barn och vuxna kan häpna över livet och världsalltet tillsammans.

I ögonhöjd med sin publik och med en lekfull nyfikenhet undersöker de två dansande och sjungande karaktärerna hur perspektiven kan förändras och hur det mesta hänger ihop, när man tänker efter. Rätt vad det är ryms jordklotet i en glaskula, medan frågan ”vad är större än….” blir en tankeraket ut i kosmos.

Mikro Makro är en lika mysig som svindlande föreställning med många tankefrön att ta med sig hem, till förskolan eller skolan. Vad är mindre än minst, vad är större än störst och hur kan vi ta hand om alla skatter i våra fickor och i världen utanför?


Press
”Nomodacos barnföreställning leker listigt med skala och proportioner, mellan de små och verkligt stora frågorna.”
Sara Meidell i Västerbottens-Kuriren
https://www.vk.se/2020-09-06/en-stor-liten-barnpremiar (recensionen i helhet)

Rekommendation: Att det skulle vara stora som intresserar sig för rymden är helt fel. Här finns rymdvarelser, rymdscenografi, rymdmusik, rymdljus som hjälper oss att förstå hur allt hänger ihop. Att vi bor på jorden och jorden finns i rymden och allt hänger ihop.
Katarina Weidhagen, kulturproducent Kulturhuset Dieselverkstaden

Pris: 120 kr per biljett oavsett ålder
Ålder: Från 4 år och uppåt. Det är svårt att sätta åldersgränser, detta är en rekommendation, titta gärna på trailern nedan, så får du en uppfattning om föreställningen.
Tid: 15:00-15:45
Arrangör: Kulturhuset Dieselverkstaden

Mikro Makro är en samproduktion med Norrlandsoperan i Umeå och ZebraDans i Stockholm, med stöd av Umeå kommun, Kulturrådet, Stockholm Stad, Dans i Västerbotten, Konstnärsnämnden och Norrlandsoperan. Mikro Makro Äventyret skapades i samproduktion med Umeå kommun och Norrlandsoperan.

Se våra köpvillkor för biljetter här

Köp biljett här! « tillbaka
Familjelördag: Mikro Makro – dans mitt i universum

Om föreställningen och medverkande

Dansare: Emelie Wahlman och Lova Eriksson
Koreograf: Tove Skeidsvoll
Kompositör: Johannes Burström
Scenografi/kostym/mask: Sofia Romberg
Dramaturg: Carolina Bäckman
Ljusdesigner: Tobias Leira
Foto: Mattias Andersson
Med stöd av: Umeå Kommun, Statens Kulturråd, NorrlandsOperan, Dans i Västerbotten och Stockholm Stad.

nomodaco.se

Om Familjelördag

Familjelördag, Cirkussöndag eller Lovteater är scenkonst för barn, allt från cirkus, musik till dans och teater som är inspirerande oavsett ålder. Kulturhuset Dieselverkstaden gör ett noga och varierat urval av föreställningar som passar en bred publik.