Familjelördag: Hur långt når Alfons? – Boulevardteatern – UTSÅLT

Var Lilla scen
Målgrupp Från 3 år och uppåt

Alfons Åberg firar 50 år i år!

Vad är en människa? Hur långt når våra humör, handlingar och hugskott? Var tar själva Alfons slut? Värmen som hans kropp ger så att katten Pussel gärna ligger på stolen där han satt, är inte det Alfons värme? Och luften han andas ut? Och spottet han spottar på gatan som räddar livet på små små krypingar?

Alfons tankar hittar inget slut… En underbar och klurig föreställning i regi av Ika Nord. Efter boken av Gunilla Bergström.

Press:
“Fantasiteater när den är som bäst” / Expressen
“Mina barn var trollbundna”/ Föräldrar och barn
“Snyggt jobbat” Pia Huss/ Dagens Nyheter

Lite om Gunilla Bergström:
Vardagen och verkligheten var det som Gunilla ville skriva om. Kanske är det därför som så många kan känna igen sig i hennes mest kända bokfigur – Alfons Åberg. År 1972 kom den första boken om 7-årige Alfons, den hette God natt, Alfons Åberg. Gunilla skrev och ritade över 25 böcker om Alfons och de har blivit mycket populära. De har översatts till 35 olika språk och hittills har man tryckt 9,7 miljoner Alfonsböcker, i både Sverige och utomlands.

Vem är han då? Alfons är en vanlig kille som bor med sin pappa i en förort. Böckerna handlar om allt från vardag till stora funderingar om livet, vilket gör att många barn kan känna igen sig i Alfons.

Gunilla har även ritat och skrivit böckerna om Bill och Bolla. De handlar om Bill som får en lillasyster som har en funktionsnedsättning. Gunilla skrev den efter att hon själv fått en dotter som har autism.

Under årens lopp fick Gunilla massor av priser. Bland annat fick hon Astrid Lindgren-priset, Stora Ljudbokspriset och en guldmedalj av regeringen. Gunilla Bergström dog augusti 2021. Hon blev 79 år gammal.

Rekommendation: Det är väldigt roligt att få presentera en riktig klassiker bland barnbokslitteraturen på Dieselverkstaden som kan trösta. En stilla underfundig text om vardagens alla små bekymmer som angår både stora och små.
Katarina Weidhagen, Kulturhuset Dieselverkstaden

Foto: Pär Åkesson
Pris:
120 kr per biljett oavsett ålder, boka din biljett här
Ålder: Från 3 år och uppåt. Det är svårt att sätta åldersgränser, detta är en rekommendation.
Tid: 15:00-15:45
Arrangör: Kulturhuset Dieselverkstaden

 

 

Köp/boka biljett här! « tillbaka
Familjelördag: Hur långt når Alfons? – Boulevardteatern – UTSÅLT

Medverkande och om Boulevardteatern

Regi: Ika Nord
På scen: Gustav Lundkvist och Palle Söderberg/ Roger Westberg
Musik & Arr: David Tallroth
Originaltema: Georg Riedel
Scenograf/kostymör: Benita Bergfeldt-Löfgren
Produktion: boulevardteatern.se
Foto: Pär Åkesson

Boulevardteatern gör mimbaserad teater där rörelse, text och musik blandas. Här finns humorn, musiken, berättarglädjen och den fysiska gestaltningen.
Konstnärlig ledare sedan 2007 är Roger Westberg. Boulevardteatern driver riksturnerande teaterverksamhet, teaterkurser och kollo samt en eftergymnasial skådespelarutbildning i Stockholm där de också har sitt säte. Varje sommar flyttar teatern sin verksamhet till Gangvide Farm, Gotland där de under några veckor ger föreställningar och kurser. Boulevardteatern spelar ca 400 föreställningar per år på turné – från Smygehuk i söder till Kiruna i norr, från Strömstad i väster till Haparanda i öster.

Boulevardteatern har funnits sedan 1984 och är därmed en av Stockholms äldsta fria teatergrupper. Läs mer på hemsidan

Om Familjelördag

Familjelördag, Cirkussöndag eller Lovteater är scenkonst för barn, allt från cirkus, musik till dans och teater som är inspirerande oavsett ålder. Kulturhuset Dieselverkstaden gör ett noga och varierat urval av föreställningar som passar en bred publik.