Familjelördag: Havet stormar – en lekfull dansföreställning

Var Stora scen
Målgrupp Från 4 år och uppåt

Avart dans och rörelse har skapat ett landskap som styrs av rörelse, dans, musik och ljud. Leken växer fram i stunden, skapar situationer och bygger upp en egen värld. Viktigaste förutsättningarna för lek är tid, utrymme och trygghet.

Lek är en värld som är hur verklig som helst. Lek kräver lekfullhet men kan samtidigt vara allvarlig och väldigt seriös. Den kan snabbt ändras, avbrytas, bytas ut mot något annat. Hur gör man när man inte får som man vill? Går man sin egen väg eller försöker förhandla med gruppen?

En härlig, underhållande föreställning som inbjuder till många leenden och skratt. Om att känna igen sig, men även se sig själv på nytt! Efter föreställning erbjuds en kort workshop som avslutning.

Varför är leken så viktig?
”Barns hela personlighet utvecklas i leken. De utvecklas socialt i samspel med andra och känslomässigt då de lär sig att förstå sina egna och andras känslor. De utvecklas även intellektuellt då de tolkar världen och gör den begriplig samt motoriskt genom att i leken hoppa, springa och klättra. Barn bearbetar tankar och känslor genom sin lek, både positiva erfarenheter men även sådant som kan vara svårt.”
Sofia Bidö, Barnpsykolog Rädda barnen

Rekommendation: ”Leken är helt avgörande för ett barns utveckling. Det är genom att leka som barn möter världen och försöker förstå den. Det är den lilla människans första och främsta språk. Och det är genom leken som vi vuxna kan lära oss att förstå barnens tankar och känslor.”
Rädda barnen


Pris: 120 kr per biljett oavsett ålder
Ålder: Från 4 år och uppåt. Det är svårt att sätta åldersgränser, detta är en rekommendation, titta gärna på trailern nedan, så får du en uppfattning om föreställningen.
Tid: 15:00 – ca.15:40
Arrangör: Kulturhuset Dieselverkstaden

Se våra köpvillkor för biljetter här

Köp biljett här! « tillbaka
Familjelördag: Havet stormar – en lekfull dansföreställning

Om föreställningen och medverkande

Koreografi/komposition/på scen: Kersin Abrahamsson, Conny Laxell, Måns Erlandson
Musik: Conny Laxell
Scenografi: Camilla Ed och medverkande artister
Scenografiassistent: Wilma Erlandsson
Kostym: Camilla Ed
Ljusbild: Lina Benneth och Wille Wenner
Lekmentor: Ylva Andersson, Lekfrämjandet
Film/foto: Håkan Schüler
Produktion och idé: Avart dans & rörelse

avartdans.se

Om Familjelördag

Familjelördag, Cirkussöndag eller Lovteater är scenkonst för barn, allt från cirkus, musik till dans och teater som är inspirerande oavsett ålder. Kulturhuset Dieselverkstaden gör ett noga och varierat urval av föreställningar som passar en bred publik.