Familjelördag: Dumma fula dag – nyskriven musikal om känslor

Var Lilla scen
Målgrupp Från 2 år och uppåt

En nyskriven musikal av Kompani Dagg där små och stora känslor får utlopp med hjälp av musikteaterns magi. Känslorna åker berg och dalbana – det går ner och upp, det svänger och det svänger fort – precis som det är i livet.

Idag är en sådan morgon, när lillasyster vaknar på helt fel sida och inget kan få henne på andra tankar, hur mycket storasyster än försöker. Inte ens leka hund hjälper. Men kanske – om hon får titta i storasysters hemliga bok att hon kan må lite bättre. Fast då blir förstås storasyster galen. Det är ju hemligt! Hur ska syskonen mötas när allt börjar så upp och ner?

 ”Jag blev inspirerad av barns kraftiga och många humörsvängningar, hur en som vuxen många gånger trippar på tå för att se vilket humör som gäller för dagen.

 

Jag ville skriva en musikal där alla dessa känslor behandlas och visa att det är okej att känna mycket, att det är så det är att vara människa. Livet har toppar och dalar men så länge vi har varann så är allt som det ska.

 

Föreställningen är komisk, har hög igenkänning och en regelrätt showstopper utlovas, i sann musikaltradition.”

Lina Forsberg

Rekommendation: “Härligt med en nyskriven musikal om stora känslor för de allra minsta, av två erfarna musikalartister i högt tempo. Alla både stora och små kan känna igen sig i humörsvängningarnas musikal.”
Katarina Weidhagen, kulturproducent Kulturhuset Dieselverkstaden


Pris: 120 kr per biljett oavsett ålder
Ålder: Från 2 år och uppåt. Det är svårt att sätta åldersgränser, detta är en rekommendation, titta gärna på trailern nedan, så får du en uppfattning om föreställningen.
Tid: 15:00-15:35
Arrangör: Kulturhuset Dieselverkstaden

Föreställningen produceras med stöd från Kulturrådet, Musikcentrum Öst, Transit kulturinkubator.

​Se våra köpvillkor för biljetter här

Köp biljett här! « tillbaka
Familjelördag: Dumma fula dag – nyskriven musikal om känslor

Om föreställningen och medverkande

På scen: Lina Forsberg och Maria Friman
Produktion: Kompani Dagg
Text och musik: Lina Forsberg
Regi: Paula Helander
Koreografi: Malin Emmoth
Scenografi & Kostym: Anna Dykhoff
Musikproduktion: Andreas Björkman & Hasse Sjölander
Bild/Foto: Jenny Frejing

kompanidagg.se

Om Familjelördag

Familjelördag, Cirkussöndag eller Lovteater är scenkonst för barn, allt från cirkus, musik till dans och teater som är inspirerande oavsett ålder. Kulturhuset Dieselverkstaden gör ett noga och varierat urval av föreställningar som passar en bred publik.