Familjelördag: Bakverk – Jelnek – smarrig dansföreställning!

Var Lilla scen
Målgrupp Från 3 år och uppåt

Tre sockerbagare skapar bakverk med kavlar, dans och deg. De dansar fram små Karlsbaderbullar och snurrar fram en lyckad jäsning. I denna humoristiska föreställning möts dikt och dans bland prinsesstårtor och sockertoppar. I en dansverkstad får barnen själva prova på att jäsa, vispa och vara deg.

Jäs mig stor
Jäs mig stark
Kolossal som en koloss
Jättestor och jättestark
Jäs mig också modig litegrann
Jättegärna jättesmart
Så att jag blir när jag jäst klart
Jättestor och jättestark
Jättesnäll och jättesmart
ur Jäs mig av Lina Ekdahl

Rekommendation: En lyckad kombination av poesi och dans för de små. I en knasigt lekfull och inbjudande föreställning bakas det för fullt. Inför julen står vi beredda och kanske blir både små och stora inspirerade att både baka och dansa.
Katarina Weidhagen, Kulturhuset Dieselverkstaden

Fotograf: Jennifer Drotz Ruhn
Tid: 45 minuter (inklusive 15 minuters workshop)
Pris: 120 kronor per biljett, klicka här för att köpa!
Från 3 år. Det är svårt att sätta åldersgränser, detta är en rekommendation. Kolla gärna trailern nedan för att få en uppfattning om föreställningen.

Fotograf: Jennifer Drotz Ruhn

Fotograf: Jennifer Drotz Ruhn

Fotograf: Jennifer Drotz Ruhn

Köp biljett här! « tillbaka
Familjelördag: Bakverk – Jelnek – smarrig dansföreställning!

Om föreställningen och Jelnek

Succéföreställningen Bakverk, med dikter av Lina Ekdahl, skapades av Dansgruppen Agnes och hade premiär 1999. Efter det turnerade den i hela Sverige och spelade ca 400 föreställningar.

Nu, 20 år senare, har JELNEK fått den stora äran att sätta upp Bakverk igen. Den här gången med nyskriven musik av Magdalena Eriksson.

Medverkande
Koreografi: Dansgruppen Agnes
Dans och produktion: JELNEK
Dikt: Lina Ekdahl
Musik: Magdalena Eriksson
Foto: Jennifer Drotz Ruhn
Produktion: www.jelnek.com

Om gruppen:

Danskompaniet JELNEK har sin bas i Stockholm och verkar över hela Sverige med att sprida dans genom föreställningar, projekt och workshops. Vi är övertygade om att dans är till för alla. Samtliga av kompaniets medlemmar är utbildade vid kandidatprogrammet i danspedagogik på DOCH, Dans och Cirkushögskolan, och brinner för att möta barn, ungdomar och vuxna genom dans. Läs mer på gruppens hemsida.

Om Familjelördag

Familjelördag, Cirkussöndag eller Lovteater är scenkonst för barn, allt från cirkus, musik till dans och teater som är inspirerande oavsett ålder. Kulturhuset Dieselverkstaden gör ett noga och varierat urval av föreställningar som passar en bred publik.