Dela ditt Nacka -byggnader

Slutdatum 26 maj 2020
Evenemanget har slutat.

Nu är det dags igen för en fototävling på Nacka lokalhistoriskas facebooksida!

Nacka är en kommun som ständigt förvandlas, det byggs och rivs och åsikter går isär. En del älskar en byggnad medan andra hatar den. Det finns många intressanta byggnader och hus i Nacka ur ett kulturhistoriskt perspektiv och många av dem finns på bilder i Nacka lokalhistoriska arkiv. Därför vill vi gräva i arkivet och visa ett urval av dessa bilder. Vi är också nyfikna på vilka byggnader du som Nacka-bo har fotat.

Har du bilder av byggnader i Nacka? Då är du välkommen att delta i vår fototävling där du kan vinna ett bokpaket med fina böcker om Nacka. Vill du dela med dig av dina bilder publicerar du dem på Nacka lokalhistoriskas facebooksida. Skriv gärna några rader om bilden, vem som tagit bilden och när den är tagen. Det kan vara en gammal eller en nytagen bild, alla bilder av byggnader är välkomna.

Länk till Nacka lokalhistoriskas facebooksida: https://www.facebook.com/nackalokalhistoriska/

Om du inte kan publicera bilden på Nacka lokalhistoriskas facebooksida går det också bra att mejla den till jenny.frisell@nacka.se

Information om tävlingen
För att delta i tävlingen ska du bidra med din eller dina bilder av byggnader i Nacka. För att inkomma med ditt bidrag publicerar du det på Nacka lokalhistoriskas facebook-sida. Varje bidrag granskas innan publicering och får inte innehålla kränkande eller stötande material. Tillsammans med din bild ska du bifoga en kort beskrivande text, vilket år fotot är taget och om känt vem som är fotografen. Av de bidrag som vi får in kommer vi att välja ut bilder som ska ingå i en utställning på Dieselverkstaden i början av sommaren. Det betyder att du tillåter bilden att användas för det ändamålet genom att publicera den på facebook-sidan. En vinnare kommer också att utses som har bidragit med den bästa bilden. Den bästa bilden kan vara en bild som är intressant ur ett kulturhistoriskt perspektiv men det kan också vara det bästa fotot. Vinnaren får ett bokpaket med böcker om Nacka.

 

Tävlingsregler
Du deltar i tävlingen genom att publicera en blid på Nacka lokalhistoriskas facebook-sida med en bild tagen i Nacka. Endast de bilder som godkänns publiceras på sidan. Några av bilderna som publiceras kommer med i en utställning på Dieselverkstaden. En bild utses till vinnare av en jury bestående av medarbetare på Dieselverkstaden. Juryns beslut går inte att överklaga. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren.

« tillbaka
Dela ditt Nacka -byggnader