Kulturhuset Dieselverkstadens höstkurser för barn och unga

ANIMATION
Här får du gestalta dina egna berättelser i stop-motion-film. Under kursen arbetar vi med teckning, collage, lera och andra material för att sedan fotografera och skapa filmer med Ipads. Vi går tillsammans igenom alla steg från idé till färdig film.

BILD & FORM 
Tycker du om att skapa i bild och form?
Här får du prova olika tekniker och experimentera med färg och form i stort som smått. Vi inspireras av olika konstnärer och teman och kursen utformas utifrån elevernas intressen.

FOTOKURS 11-12 ÅR
Här lär du dig grunderna i fotografering med systemkamera och enklare bildredigering. Vi upptäcker omgivningen med kameran.

FOTO 13-15 ÅR 
Här får du prova olika fotogenrer och träna ditt bildseende. Hur utnyttjar man ljuset? Vi arrangerar bilder och ger oss ut i närområdet för att fota.
Vi tittar på och pratar om bilder och om hur kända fotografer arbetar med foto som konst.

KERAMIK
Vi provar lerans möjligheter och går igenom de olika teknikerna från grunden- tumma, ringla, dreja, forma. Du får även lära dig hur man dekorerar och glaserar. Vi arbetar med gemensamma temauppgifter.

Kurserna ingår i Nacka kommuns kundval kulturskola för barn folkbokförda i Nacka. Du bokar kurserna direkt i en kurskatalog på  Nacka kommuns hemsida från och med den 18/6.

« tillbaka