Biljettsläpp för vårens familjelördagar!

Familjelördagar är  scenkonst för barn, allt från cirkus, musik till dans och teater som är inspirerande oavsett ålder. Kulturhuset Dieselverkstaden gör ett noga och varierat urval av föreställningar som passar en bred publik, biljetterna kostar alltid 100 kronor.

18 JANUARI
VILL HA HUND – DOCKTEATERN TITTUT

En dans- och dockteaterföreställning om att toklängta efter en egen hund.
Plötsligt slår den till, längtan efter en hund. Mjuka tassar, blöta pussar, gosig päls, fuktig nos och ögon att drunkna i. Det är värme och hjärta. Kärlek.
Från 2 år
Tid: 15:00
40 minuter
Klicka här för att läsa mer och boka biljett!

25 JANUARI
DET FLYGANDE SLOTTET MED PANOPTIKON LARSSON – ZIRKUS LOKOMOTIV

Kliv in genom den magiska portalen och följ med på en resa under en stjärnklar himmel, från norrskenet vid Stora Sjöfallet till soluppgången vid Ale stenar.

”Det Flygande Slottet Panoptikon Larsson” spelas i och runt det mobila flygande Konstslottet. En förtrollad värld där vad som helst kan hända.
Från 4 år
Tid: 15:00
45 minuter
Klicka här för att läsa mer och boka biljett!

1 FEBRUARI
BO – TEATER TRE, BEBISTEATER

Bo är Teater Tres succéföreställning för den allra yngsta publiken, där vi leker med rummets och husets objekt, ljud och känslor. En humoristisk betraktelse med en ömsint hälsning till alla som är nya i sina hem.
6-18 månader + närstående vuxna
Tid 13:00 & 15:00
60 minuter  inklusive gemensam fika och lekstund.
Klicka här för att läsa mer och boka biljett!

7 MARS
ALICE! – MUSIKGRUPPEN ALICE

I  konserten Alice! spelas folkkära barnvisor och mer okända kompositioner från Alice Tegnérs musikskatt. Med ovanliga arrangemang och spännande animationer som projiceras över scenen skapas en drömsk värld och en annorlunda musikupplevelse för barnen.
Från 3 år
Tid 15:00
35 minuter
Klicka här för att läsa mer och boka biljett!

Foto: José Figueroa

14 MARS 
ASTONS STENAR – TEATER PERO
Aston hittar sin första sten och ser sig omkring. En del är stora, andra små, men alla är det synd om och alla får följa med hem till Aston. Där får stenarna det varmt och mysigt i en egen säng.
Vart vi än kommer i världen är igenkänningen lika stor. Barn samlar. Barn pysslar om. Kärleken till tingen flödar. Överallt.
Missa inte denna prisbelönta och världsberömda pärla, älskad av barn i hela världen – bokstavligt talat!
Klicka här för att boka biljett!

INSTÄLLD PÅ GRUND AV SJUKDOM

14 MARS
NOSFERATU – TURTEATERN

Nosferatu är en vampyr som bor ensam i ett stort och mörkt slott. Hen försöker få tiden att gå genom att klura fram det bästa skrämselbuset, prata med sin vän Fladderfredrik och skriva brev till döden. Tillsammans med Råttrik – en råtta som kan spela orgel – väntar Nosferatu på sina nästa besökare … Törs du hälsa på?
Föreställningen är en visuell och musikalisk upplevelse där stämningen växlar mellan att vara rolig och inbjudande, till lite läskig.
Från 4 år
Tid 15:00
45 minuter
Klicka här för att läsa mer och boka biljett!

4 APRIL
BAKVERK – JELNEK

Tre sockerbagare skapar bakverk med kavlar, dans och deg. De dansar fram små Karlsbaderbullar och snurrar fram en lyckad jäsning. I denna humoristiska föreställning möts dikt och dans bland prinsesstårtor och sockertoppar. I en dansverkstad får barnen själva prova på att jäsa, vispa och vara deg.
Från 3 år
Tid 15:00
40 minuter (föreställning 25 min + efterföljande workshop 15 min)
Klicka här för att läsa mer och boka biljett!

25 APRIL
BZZZ – OM BIN OCH MÄNNISKOR – PYGMÉTEATERN
Bina var här långt innan oss – redan för 120 miljoner år sedan levde bina sitt märkliga liv här på jorden. De överlevde meteorsmällen som utrotade dinosaurierna, såg mammutarna dö ut och människors tidsåldrar komma och gå.
En lekfull och filosofisk föreställning för barn. Med dockor och två skådespelare berättas här binas världshistoria och hur de interagerat med oss människor under lång tid. Det blir en finurlig upplevelse som kan förändra både människor och bins liv.
Från 5 år
Tid 15:00
35 minuter
Klicka här för att läsa mer och boka biljett!

EXTRA!!

SPORTLOVSTEATER

Foto: Karin M af Klintberg

 

29 FEBRUARI
ÄNTLIGEN HÄR! MED CLOWNEN MANNE

“Clownen Manne, äntligen här!” är mycket av det som kommit till under färden och som har blivit inkorporerat i en alldeles egen föreställning. Såpbubbelpoesi, en konstig cykel och bananskalsbasket finns med, men det är kommunikationen som är själva poängen.

“Clownen Manne är ojämförlig. Hans publikkontakt är enastående. Jag har aldrig sett på maken. Han upprättar ett samförstånd med sin publik som jag trodde var möjligt bara med vuxna. Han spelar med vidöppna kort, det viktiga är inte illusionen, överraskningen eller virtuositeten utan det gemensamma språket., den ömsesidiga förtjusningen. Clownen Mannes program kan se enkla ut, men bygger på en djup kunskap om och en äkta kärlek till publiken. Det är stort artisteri.”
Lars Linder DN
Från 4 år
Tid 15:00
45 minuter
Klicka här för att läsa mer och boka biljett!

PÅSKCIRKUS

11 APRIL
SOPOR – TRUPP TRUNK

I havet har en ö av sopor växt fram. Sopön är nu tre gånger så stor som landet Frankrike. I Frankrike bor det mest fransmän. I havet bor det mest havsdjur men vem kan bo på en sopö? Träffa de tre clownerna som lever på ön. De städar och sorterar, leker och jonglerar, testar och balanserar.
Från 4 år
OBS! Tid 13:00
45 minuter
Klicka här för att läsa mer och boka biljett!

« tillbaka
Biljettsläpp för vårens familjelördagar!