En kväll med mandalamålning!

Var Bildsalen, plan 3
Målgrupp Alla är välkomna!

Vad önskar du för det nya året? Du låter dina önskningar målas in i din mandala och vara en inspiration och riktning för det nya året!

” Mandalas är en arketyp för helhet och betyder cirkel på Sanskrit. Tibetanerna ser mandalan som ett diagram över kosmos, ett object att meditera på för att nå upplysning. Native Americans brukar dem vid helande ritualer. I kristna katedraler & trädgårdar ser vi labyrinter som mandalaliknande mönster och kan användas för kontemplation.”

Vi börjar kvällen med mediation. Lite historia och olika sätt att måla mandalas presenteras från olika böcker och bilder visas. Därefter tydligör var och en sina intentioner med hjälp av några enkla kreativa övningar med färg, form och skrift. För er som har era intentioner kan börja måla på en gång efter meditationen. Detta är ingen traditionell mandala-målningskväll. Fokus ligger på att måla in sina önskningar/intentioner i ett mandalaformat. Inga förkunskaper i målning. Du utgår från dig där du är nu.

Pris: 480 kr. Färg och papper ingår. Ta med eget favoritmaterial om så önskas.
Fika med något rawfood-sött ingår! Max 12 pers.
Arrangör: Movement to ART

Hjärtligt välkomna!

Bokning & info: Kerstin/ Movement to ART
movementtoart.se 
info@movementtoart.se
0709-242589

 

Boka här « tillbaka
En kväll med mandalamålning!

Om Movement to ART

Om Kerstin Åkesson

Kerstin Åkesson, född 1971 i Karlskrona, är grundare och inspiratör i Movement to Art.

1997 hade jag min första utställning med målningar och 2003 startade jag undervisning i egen regi. Jag har genomgått en 1 årig marknadsekonomisk utbildning, språk och konsthistoriska studier via Universitet, 1 årig konstnärlig utbildning i Italien, Dipl. Bildtolkare och Vedic Art lärare.

Jag har alltid tyckt om rörelse och började med olika dansklasser när jag kom till till Stockholm 1991. Under mina 2 år på Hawaii studerade jag uttryckande dans & röst via Centre of Indigenous Arts.

På Hawaii, klasser i Hula Hula dans, Vini Yoga klasser regelbundet, självstudier i andra traditionella dansformer som Indisk, Balinesisk, Brazilianskt etc. 5 Rytmer klasser och workshops. Studier i Eurytmi i Stockholm. Diplom som Taktipro Taktilmassör och Lomi-Lomi, Hawaiiansk massage som en naturlig följd av intresset för rörelse.

Jag har en stark kärlek till naturen och mat som är odlat organiskt. För mitt egna intresse studerade jag genom BodyMind Institute till Rawfood Nutritioner 2011. Rawfood Chef 2014 i Sverige. Denna erfarenhet erbjuds på olika sätt som tex workshops eller kombinerat med andra konstformer under verksamheten.

Mycket av inspirationen till min konst kommer ur fantasin, glädjen till naturen och möte med dagliga upplevelser och människor. Poesi, musik och dans är andra inspirationskällor.